You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam hakkında soru

İslam hakkında soru

Acemi Üye
İslam hakkında soru
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar benim sormak istediğim soru Allah ın ''doğmamış, dogrulmamış'' olmasıyla ilgili, sorumu sonuna kadar okuyup cevap verirseniz sevinirim.Allah kendini doğmamış olduğunu yani ezeli olduğunu belirtiyor ama burda bende olduğu gibi sizde de bir soru işareti oluşmuyor mu? Allah herşeyin bir yaratıcı olduğunu, her türlü nimeti verenin kendisi olduğunu bize belirtmiş ama bu kadar güç sahibi bir yaratıcınında bir yaratıcısı olması gerekmiyor mu? Eğer Allah kendisinin ezeli olduğunu söyleyerek böyle bir mantık oluşturduğuna göre bizimde evrende insanlığın ezeli olduğuna dair mantık oluşturmamamız için hiçbir sebep yok bana göre.Daha öncede bu sitede sorular sormuştum ve güzel cevaplar aldım.Kesinlikte ateist felen değilim sadece sorgulayan bir müslümanım.Bu sorumada güzel bir cevap verirseniz çok sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İslam hakkında soru
maalesef bende böyle bir soru oluşmuyor zira imanda teslimiyet, samimiyet şarttır kitabımız Kuranı Kerimi iyice okumanızı tavsiye ederim, kesinlikle tartışılmayacak bir konu açmışsınız tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçeği bir kaç kişinin kabul etmemesi ve tereddüt etmesi emsal teşkil etmez ben size bu yandan giriş yaptım diğer kardeşlerimizden de bilgiler gelebilir beni yanlış anlamayın ancak ALLAH, Peygamber Efendimiz ve Kitabımız asla tartışılmayacak tek gerçeklerdir, umarım anlamışsınızdır. Tereddüt ve soru işareti iman zayıflığının belirtisidir.Dua ediniz dua edelim tereddütleriniz kalksın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Varlık iddiasında bulunduğun sürece anlayamazsın boşuna uğraşma...
Hû deyip ölsem
Bir ebedi nura bürünsem
Haşr günü yâ Rabb
Allah deyip dirilsem

Yüzde bir tebessüm,yüzde bir sevgi
Alırken benden beni,
Resul'ün gözlerin rengi :-)
Hû deyip ölsem ey yâ ilahi

Kalbimde Lâ ilâhe illallah zikrin
Dilimde Allah ismin
Senle dolu iken bu aklım fikrim
Hû deyip ölüversem...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
HADİS-İ ŞERİF: Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verir. O kişi "Allah yarattı" derse, "Onu kim yarattı" diye vesvese verir Böyle vesvese gelince, "Ben Allah ve Resulüne iman ettim" desin!) [Buhari sahihi)
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Biz insanlar ölümlüyüz, sonumuz var; onun için Allah'ın sınırsız, sonsuz, başlangıcı olmayan, sonu olmayan sıfatlarını aklımızla tam anlamamız mümkün değildir,
ancak olduğu gibi iman ederiz.

Tıpkı görüşü sınırlı gözümüz olduğu için Basar ( her şeyi gören) sıfatını;

İşitme sınırımız olduğu için Semi (her şeyi işiten) sıfatını;

İlmimiz sınırlı olduğu için Alim (her şeyi bilen) olduğunu;

Gücümüz sınırlı olduğu için Kudret ( her şeye gücü yeten) olduğunu tam kavrayamadığımız gibi;

Allah'ın mahlukatına benzemeyen; Zatına mahsus, ezeli ve ebedi Hayat sahibi olduğunu bu sınırlı aklımızla nasıl anlayacağız... ancak iman ederiz..

Peygamberimiz (s.a.v) buyurdu ki: Allah'ın yarattıkları/ sanatı hakkında düşünün; zatı hakkında düşünmeyin; zira buna güç yetiremezsiniz..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2015, Saat:06:37 PM, Düzenleyen: Zehan.
Acemi Üye
İhlas Suresi'nin meali bana kalırsa gayet geçerli bir yanıt bu soruya:

Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. De ki: O, Allah birdir.

2. Allah sameddir.

3. O, doğurmamış ve doğmamıştır.

4. Onun hiçbir dengi yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-08-2015, Saat:06:33 PM, Düzenleyen: cagrimanoka.
General
soru sormanızı doğal karşılıyorum..vesvelerinizi de ...lakin soru sorarken ALLAH'ı telaffuz ederken bile bir saygınız yok..sanki ölesine birşeyden bahsediyorsunuz...o yüzden sizi sorgulayan bir Müslüman olarak görmüyorum...hesap sorar biri olarak algılıyorum...

duadaş kardeşimizin cevabına katılıyorum...sorgulayan bir Müslüman bile teslimiyet içinde ALLAH a yaradanımıza olan güçlü sevgi ve inacını yitirmez.. ve bu tür vesveseler de sadece şunu der..La ilahe illallah vesveseden sana sığınırım Yarabbim
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Allah'ın zatı hakkında düşünmek caiz değildir. Allah yoksa o zaman evren nasıl başladı? Bu da mümkün değil. Böyle bir sorunun içinden çıkmak da mümkün değil. Allah ezeli ve ebedidir. Bunun başka bir açıklaması olamaz. O zaman evren kendiliğinden oldu, madem Allah'ın yaratıcısı olacak, o zaman evrenin yaratıcısı kim? Bu paradoks olur, Allah'ın zatı düşünülmez. Allah vardır, ama mekandan münezzehtir. O zaman nerde? İşte bu düşünülmez, sadece inanacağız. Zaten akıllı kimse kendisinin bir yaratanı olduğunu anlar. Bununla alakalı bilimsel makaleler mevcut. Deliller de mevcut. Evrime gelecek olursak, o konu hakkında çok bir bilgim yok. Forumda bilgisi olan arkadaşlar varsa, cevaplayabilirler. Ama maymundan gelmediğimizi çok iyi biliyorum gülücük
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.