You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İsim ve Sıfat Tevhidinde Temel Kaideler Şüpheler ve Cevaplar-2

Forumcu
El-Kavaidu,l-Musla

İSİM VE SIFAT TEVHİDİNDETEMEL KAİDELER

ŞÜPHELER VE CEVAPLAR

İKİNCİ ÖRNEK:

Kulların kalpleri Rahman,ın parmaklarından iki parmakarasındadır.

Bu hadisd hakkında verilecek cxevap şudur: Bu sahih birhadistir. Onu Müslim kader kitabının ikinci babında zikretmiştir. Abdullah bAmr b As radıyallahu anh,dan şöyle rivayet etmiştir Rasulullah sallallahualeyhi ve selem,in şöyle dediğini işittim: Adem oğullarının kalplerinin tamamıtıpkı tek bir kalp gibi Rahman,ın parmaklarından iki parmak arasındadır.Oonları dilediği yöne evirip çevirir yönlendirir. Sonra Allah Rasulu sallallahualeyi ve selem şöyle buyurmuştur: Ey Allah,ım Ey kalpleri evirip çevirenKalplerimizi sana itaat üzere yönlendir. Müslim Sahih No: 2654

Selef yani ehli sünnet bu hadisi zahir anlamıyla kabuletmiş ve şöyle demiştir: Allah Teala,nın gerçek anlamda parmakları vardır.Allah Rasulü sallallahu aleyhi ve selem,in bildidiği üzere biz de onu kabulederiz.Adem oğullarının kalplerinin Allah,ın parmaklarından ikisinin arsındaolması O,nun parmaklarının onların kalplerine temas etmesini gerektirmez.Dolayısıyla da bu hadisin hulul inancını çağrıştırdığı bu nedenle de zahir anlamından başka biranlama hamledilmesinin gerektiği söylenemez. Zira bulutlar gök ile yer arasındaemre amade kılınmıştır ancak onlar ne yerle nede gökle temas halinde değildir.Aynı şekilde Bedir Mekke ile Medine arasındadır denir ancak Bedir ile bu ikişehir arasında uzak bir mesafe vardır İşte Adem oğullarının kalplerinin tamamıda gerçek anlamda Rahman,ın parmaklarından iki parmağın arasındadır Bu neteması ne de hulul inancını gerektirmez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: İsim ve Sıfat Tevhidinde Temel Kaideler Şüpheler ve Cevaplar-2
ARKADAŞLAR VE ADMİN BU ADAM ALLAHIN GERÇEK PARMAKLARI OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.ALLAHI BİR İNSANA BENZETİYOR.BU ADAM VEHHABİ SİTESİNDEN GELME BİRİDİR.ADMİN YAZISINI OKU NELER SÖYLEDİKLERİNE BAK.HADİSLERİ KAFALARINA GÖRE ANLIYORLAR.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hemen dellenmissin ahmed hocam bi dur hele foruma ve ıslam ahlakına bu yaptigin yakışmıyor. arkadaş yanlissa bile edebiyle tartışılır böyle "banlayin şu vahabiyi" tarzı ile hakka hizmet etmiş olmazsınız
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu tayfayi anlatmaya gerek yok 1.5 senedir takipcisiyim ve artık görüşlerini kaale almam, söylediklerinin hiçbiri yanlış tavır göstermek için yeterli sebep değil mezheplerin facialarindan girersek 4 değil her mezhep payını alır, o yuzden biraz edepli olalım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
her mezhebin ya da muctehidin hatası var demek istedim, her biri için kırıp dokeceksek işin rengi degisir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah bilir ben nerden bileyim

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.