You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İntihar eden bir müminin akibeti nedir?

Yeni Üye
Selâmün aleyküm, internet de birçok forum var ben burayı seçtim, çok kıymetli bir tanıdığım intihar etti bu aziz ay da, ciddi sağlık sorunu vardı bedensel ağır diabet hastası ve devamında onunla birlikte başlayan yeni yeni hastalıklar öyle ki her gün 10 larca tablet ilaç tüketimi... daha fazla ne yazacağımı bilmiyorum... her an aklıma geliyor ve onun affı için dua ediyorum,
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İntihar eden bir müminin akibeti nedir?
aleykum selam hoş geldiniz.. dua etmeniz güzel tabi..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Aleyküm Esselam.

Bir insanın haksız yere birini öldürmesi (kıydığı can kendisininki de olsa değişmiyor) bütün insanları öldürmüş gibi ağır bir vebali vardır.

Bir insanın bunu bile bile kendi canına kıyabilmesi için akli dengesini yitirmiş olduğu düşünülür.
Bu bakımdan mevtin cenazesi İslam'a göre kaldırılabilir.
Akli dengesinin yerinde olmadığı göz önünde bulundurularak cehenneme girmeyeceği ümit edilir.
Başınız sağ olsun. Allah arkadaşınıza rahmet etsin.

Tabi, şahsın intihar ederken akli yetisinin yerinde olup olmadığını en iyi bilende en doğru hükmü verecek olan da Allah Teala'dır.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ALLAH bilir...Rabbim merhametlilerin en merhametlisidir... dua etmekten başka birşey bilmiyoruz ki biz zavallı kullar Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-06-2017, Saat:09:29 AM, Düzenleyen: Noyan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.