You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnternet kalbi vuruyor!

İnternet kalbi vuruyor!

Forumcu
İnternet kalbi vuruyor!
İnternet kalbi vuruyor!

Dr. Türkan Demir 12-18 Nisan arasında kutlanan Kalp Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 20. yüzyılın başından beri kalp hastalıklarının ölümün en sık sebepleri arasında yer aldığını belirten Demir, birçok ülkede olduğu Türkiye'de de en önemli ölüm sebeplerinden birinin koroner kalp rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Demir, "İnternetin hayatımıza çok hızlı bir şekilde girmesi, gençleri dış dünyadan çıkararak hareketsiz bir yaşama davet etmektedir. Bunun yanısıra hazır yemek alışkanlığının artması da kalp hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Düzenli ve sağlıklı beslenme yollarına başvurarak, spor yapmayı ihmal etmemeliyiz." dedi.

Koroner kalp rahatsızlığının genellikle orta ve ileri yaş hastalığı olduğunu da kaydeden Dr. Türkan Demir, "Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte gelişiminde sigara kullanımı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği (hiperkolesterolemi) gibi birçok risk faktörü vardır. Bunların düzeltilmesi durumunda hastalığın oluşması ya da ilerlemesinin önlenmesi umulmaktadır." şeklinde konuştu. Bilinçli diyetin kalbi koruduğunu da aktaran Demir, şunları söyledi:

"Kilo verme, sigarayı bırakma, hastanın tansiyonunu düzeltme ve egzersiz yapmasını sağlama, kalp hastalığı tedavisinin ilk aşamasıdır. Kolesterol seviyesindeki yüzde 1'lik düşme, hastalığın görülme sıklığını yüzde 2 azaltır. Düşük yağ ve yüksek lifli diyet, kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları ve ölüm riskini azaltır."
AA
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: İnternet kalbi vuruyor!
bu devirde vurulmayan neremiz kaldı

herşey ya hormonlu ya radyasyonlu ya şöyle ya böyle zararlı...

paylaşımlar için sağolasın taha kardeş...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-05-2008, Saat:04:25 PM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: İnternet kalbi vuruyor!
bu yazıyı babam okursa ebedi daha açtırmaz pc yi zaten çok başındayım diye kızıyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
RE: İnternet kalbi vuruyor!
benim beynimi vuruyorbööögülücükbööögülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
Cvp: RE: İnternet kalbi vuruyor!
SAHRA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:benim beynimi vuruyorbööögülücükbööögülücük

Smilegülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bebeklere de zarar verdiğini duymuştum,hele kablosuzsa net
kesinlikle açılmamalı diyo uzmanlar.
Teknoloji her türlü imkanı tanıyo ama bir çok da zarar veriyo.
Durum ne olursa olsun bizler vazgeçmiyoruz.yes
Allah sonumuzu hayreylesin...gülücük
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
SEVİNÇ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bebeklere de zarar verdiğini duymuştum,hele kablosuzsa net
kesinlikle açılmamalı diyo uzmanlar.
Teknoloji her türlü imkanı tanıyo ama bir çok da zarar veriyo.
Durum ne olursa olsun bizler vazgeçmiyoruz.yes
Allah sonumuzu hayreylesin...gülücük

amin canım iyiSmile
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.