“-Soru: İnternet üzerinden tanışılarak gerçekleştirilen evlilikler konusunda ne düşünüyorsunuz? Bize yol gösterebilir misiniz?
-Cevap: Birkaç yıl önce bir delikanlı ile aralarında yirmi yıldan fazla bulunan orta yaşlı bir hanım, ‘evlilikleri doğru olur mu?’ diye danışmışlardı. Aralarındaki uçuruma hayret ettim ve geleceğindeki riskleri düşünerek ‘Bence uygun olmaz!’ dedim. Yıllar sonra karşıma çıktılar. ‘Biz evlendik, bize uygun olmaz dediniz ama çok mutluyuz.’ dediler. Utandım ve anladım ki herkesin hikâyesi kendisine özeldir. Genellemelere güven olmaz. Bu bilgiden hareketle yine de aşağıdaki bilgiler eşliğinde kanaatimi yazayım:
‘Hocam, internetten tanıştığım erkek arkadaşım, yanıma geliyorken otobüste tartıştığı birini bıçakladığı için karakola götürdüler. Ne olur yardım edin!’ ‘Hocam yeni evliyim ve çok mutsuzum, kocam sanki internetle evli. Benimle birkaç dakika beraberlik ona işkence gibi geldiği halde saatleri internetin karşısında geçiyor.’
Haberler: ‘İnternette tanıştılar, buluşmaya gittiklerinde kendini kadın olarak tanıttığı halde erkek olduğu anlaşılmış… Buluştuklarında şunu yaptı, bunu yaptı, öldürdü, dolandırdı…’ İğrenç mi iğrenç şeyler… İnterneti mahrem yakınlık için kullanmanın öylesine dehşet verici sonuçları gazete sayfalarına taşınmış ki… Yazarak midenizi bulandırmak istemiyorum.
İnternet şeytanın hâkim olduğu son ve en büyük araçtır. İnsanlara akla hayale gelmez kötülükleri kolayca yaptırabiliyor. Şeytanî birisi burada kolayca melek suretinde görünebiliyor. Kadın erkeğin, erkek kadının, yetişkin çocuğun adına kimlik kullanabiliyor. Büyük ölçüde yalana, kendini gizlemeye, adını saklamaya, olduğundan başka birisi olarak sunmaya dayanıyor. Hele de en büyük bela evlinin internete saplanmasıdır. İnternet bağımlısı biriyle evliliği yaşatmak imkânsızdır.
Adayınızla her nerede tanışırsanız tanışın, onu her açıdan tanımanız şarttır. Değerleri, inançları, alışkanlıkları, huyu, hassasiyetleri, akrabaları, ilişkileri, tepkileri… ve bunları tanıyacağınız alan kesinlikle görüp duyup kokladığınız gerçek hayat alanıdır.”
Muhammed Bozdağ