You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İnsanlar niye giderek tuzağa daha çok düşüyorlar?

General
-İnsanlar niye giderek tuzağa daha çok düşüyorlar? -Tecrübesizlikten! Nerelerden tuzağa düşebileceklerini bilmemekten. -Niye tecrübesizler? -Çünkü cam fanusta büyüyorlar, yaşayarak tecrübe etmiyorlar veya daha önemlisi tecrübe edenlerin hayatlarından tecrübeleri dinleyip, gözleyip öğrenmiyorlar! -Niye, ne engel oluyor? -Eskiden çocukluğumuz büyüklerimizin hatıralarını ve tecrübelerini dinlemekle ve hayatın gerçeklerine dair uzmanlık geliştirmekle geçerdi. Şimdi tv, bilgisayar oyunları aramıza girdi. Yeni nesil büyükleri küçümsüyor, tecrübelerinin değerini takdir edemiyor, yalan yanlış hayallerle oldum, piştim sanıyor. Bu yüzden yeni nesillerin derdi bol bol tuzağa düşmek oluyor. Şehvet tuzağına, para tuzağına, kötü alışkanlık tızağına, dinini kaybetme tuzağına... Ne büyük yazık! -Çare yok mu? -Var ama anlatamıyorsun ki! Tuzağa çeken cazibenin zevkine düşene canı yanıncaya kadar anlatamıyorsun ki! Başı belaya düşüp inlemeye başayınca sen aklına geliyorsun. Ama geç oluyor artık! Dr. Muhammed Bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: -İnsanlar niye giderek tuzağa daha çok düşüyorlar?
Evet artık büyüklerin tecrübelerinden ders cıkarmıyoruz kendi bildiğimizin üzerine gidiyoruz buda yanlışa düsmemize vesile oluyor.Allah razı olsun çağrım

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
''Yeni nesil büyükleri küçümsüyor, tecrübelerinin değerini takdir edemiyor, yalan yanlış hayallerle oldum, piştim sanıyor.''

Allah razı olsun, önemli bir konu..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Şehvet tuzağına, para tuzağına, kötü alışkanlık tızağına, dinini kaybetme tuzağına...

yeni nesil aklını kullanamıyor bence herşeyi tozpembe zevk safa görüyor.

atalarımız neden yaptıkları her işte hemen hemen başarı saglıyordu ve dine olan düşkünlük fazlaydı çünkü atalarını dedelerini dinliyorlardı ama şimdi atayı dedeyi tanıyan kim ki ?

dini bilen kim...

herşey dünyayı çok sevmekten ve çocuklarımıza din Allah sevgisini takvayı anlatmamaktan kaynaklanıyor...

herne kadar bu nesil olarak biz suçlu isek bir o kadar da büyüklerimiz suçlu:
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah Razı Olsun ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.