You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

...Revan...
İnsanız!
önceden misket oynardık. Kızdım, ama ben de oynardım. Şimdi çocuklar hala oynuyor mu, bilmiyorum. Uzun zaman oldu sokağa çıkmayalı. özledim o günleri.
Misket yazmıştım. Sıra sıra dizerdik. Elimize bir tane alırdık. Diğer misketleri vurmaya çalışırdık. Hangi misketi vurabilirsek o bizimdi. Kimisi bir vuruşta beş altı tane, ben vursam birkaç tane... Kızdım ya, ben yeteneksizdim. Narindi ellerim, sert vuramazdım. Atışlarım hep zayıftı.
Peki ya şimdi. Durum aynı. Ben değişmedim. Bana hoyratça vurmadılar belki. Peki ya başkası? Acımasızdılar, kimin kırılacağı, üzüleceği umurlarında mı? Kendi çıkarlarını düşünüyorlar, kendilerini üstün görüyorlar. Oyundaki misketler gibi. İsabet etti mi diğerlerini vurup geçiyordu. Ne kadar acımasızdı dimi?
Sevgi kavramını, kavrayamamış insan. İnsanlara hayvan gözüyle bakıyor, hayvana nasıl hoyratça davranılır ya, insana da aynı muameler. Oysa ikisi de canlı!
Rabbim sevmiş ki yaratmış, bizi yaratmayı istemiş ki yaratmış. Biz kıymetini bilememişiz. Rabbim bizleri sevdiği için yaratırken, biz neden sevgisisiz? çünkü, biz insanız! Nankörüz! Kıymet nedir bilmeyiz. Olayımız üstün olmak. Yoksa rezil rüsvayız! Başkaları bana özenmeli, benim gibi olmalı! Ne haddine, o kızın o kıyafeti giymesi? Ben de daha güzel duruyor! Ah seni bencil, seni nankör!
Dert dinlemez olmuşuz. 'Ne anlatıp duruyorsun, benim derdim başımı aşmış. Hadi git başkasına anlat bu safsataları!' Sen anlatmalısın dimi, çünkü sadece seninkisi dert! Ah seni bencil, seni nankör!
İnsanlar düşkün, insanlar aç! Bizim kendini beğenmiş de bulmuş güzelim evi, önünde çeşit çeşit yemekler... Beğenmiyor! Bu ev bana dar, bu yemekler güzel değil! Ulan şükretsene, dışardakileri düşünsene, bir el atsana! Ah seni bencil, seni nankör!
Üç nokta koyuyorum bu yazıya. Ne üç nokta on on beş! Ah azizim az kaldı. Sonsuz nokta lazım bu yazıya. İnsan ya, kim bilir daha neler neler!
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: İnsanız!
Revan,
Şaşırtıcı,
içten gelen duygularını etkileyici bir dille anlattığın yazın insana bir tokat gibi "bencil ve nankörlüğünü" hatırlatıyor.
Tebrik ederim, daha çok yazmalısın.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Şaşırtıcı olan ne bilmiyorum. Ben bu yazıyı bitirdiğim zaman kendime 'Çok sert olmuş be' dedim. Evet üslubu biraz sert oldu. gülücük
Teşekkür ederim. Hep yazmak isterdim. Bugün oturdum, adam gibi bir şeyler yazayım, dedim. Bu çıktı ortaya birden. gülücük
Kuzenim 'Yakında kitap yazarsın' diye yazmıştı da gülmüştüm. gülücük
Yazar olmak o kadar kolay değilmiş, bugün anladım. Bunu yazıyı yazarken bile 'Olmuyor işte olmuyor' diye sinirlenmiştim. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Eline yuregine saglik guzel kizgülücük sunu belirmeliyim ki ozellikle yazinin ilk girisi profosyonelce olmus.. Bir dei yazinin sana ait olmasina biraz sasirdim biraz da sasirmadimgülücük
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Ah teşekkür ederim. gülücük Yazının neden bana ait olmasına şaşırdın? gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Ah evet şu yaş meselesi. gülücük
Edebiyat hocam, aslında gençler yazsalar çok güzel şeyle yazar, çünkü onlar duygularını olduğu gibi çok güzel aktarabilir. Heyecanlılar, demişti. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Dogru demis.. Bence de insanin en cok yazdigi zamanlar, yazmak istedigi, içini dokmek kstedigi bi yontem.. Genelde derdini dilinden dokemeyenlerin tercihidir kalemden medet ummak.. Yazmak guzeldir, yazabilmek, icinden geceni kagitta gormek..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Çok güzel bir tespit. Derdini dile getiremeyenin, içini kağıtta görmek.
Galiba ben de bunu yapıyorum. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Basarilar diliyorum devamini gormeyi bekliyorumgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.