ta ki 15 yıl önce Pariste yaşayan, yaşlı annesi ile hiç yaşayamadığı günleri yaşamak için devlete müracat eden kariyer sahibi bir kadın çıkana kadar.
kadın, annesine bakan hemşire maaşının kendisine verilmesini, annesine kendisinin bakmak istediğini yazan bir dilekçe sunar. dilekçe kabul edilir, kadın işinden ayrılır bakıcı hemşirenin maaşı ile annesinin bakımını üstlenir.
annesi kızı ile olmaktan, kızı da annesi ile olmaktan çok mutlu olur. bir gün annesinin eski arkadaşlarını ziyaret ederler, unutulmuş fransız yemeklerinin tariflerini alırlar, arkadaşları ile bunları hazırlayıp yaşlıları ziyaret etkinliği başlatır, bu etkinlik öyle büyür ki sokaklara taşar. yaşlılar kendileri ile çocuklarının ilgilenmesi konusunda dilekçeler yazarlar. örnek alınan evlat çevresinde pek çok insanın hayatına dokunur.
devlet bu konuyu incelemesi için bir ekip kurar, çalışanlar bir rapor sunarlar, raporda: "mükemmel işleyen sistemimizde eksik olan şey, insanı insansız bırakmak, onlar makine değiller, bebek bezi yaşlı bezi, mama, sıcak ortamlar, konfor bunların hiçbiri insan ruhuna dokunmuyor, sadece ihtiyaçları karşılanıyor"
(Judith Liberman)