You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnşallah öleceğiz

İnşallah öleceğiz

Acemi Üye
İnşallah öleceğiz
İnşallah öleceğiz veya inşallah öleceğim demenin bir sakıncası var mı?
"Hakikaten biz insanı güçlüklere katlanacak şekilde yarattık." (Beled 4)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Beyaz Melek
RE: İnşallah öleceğiz
allah gecinden verir inşallah desek daha iyi olur...gülücükbence..tabiki öleceğiz..siz inşallah demekle ölümü bir an önce tatmak ister gibisiniz...bir nevi ölmek için dua etmiş bulunuyosunuz...anladığım kadarıylagülücüktabiki her canlı ölümü tadacaktır..bizlerde geç tadanlardan oluruz inşallaaah..amiiingülücük
DeğerliMelek77, kullanıcısı Nov 2008 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
inşallah ==> hemen olması gereken birşey anlamında mı?
"Hakikaten biz insanı güçlüklere katlanacak şekilde yarattık." (Beled 4)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
inşallah allah dilerse demek...ne mahsuru olsun ki

sanmıyorum bi mahsuru oldugunu
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
sizlere katılıyorum.

Resulullah bir hadisinde "öyle bir zaman gelecekki, ölmüş olmak, dünyada yaşamaktan daha hayırlıdır." -kaynağı zayıftır ama bana mantıklı geliyor.
şu zamanda hem alimlerin hem halkın genel yaklaşımı şöyle. birisi öldüğü zaman: "birisi daha kurtardı".

Öyle oldu biraz.

Şöyle bir düşünün. Eskiden ortam yeşil, her taraf deniz, kum, güneş,.. her şeyden önemlisi daha az insan var yani daha az sorun var. Tamam yaşam şartlarının zor oluşunu kabul ediyorum ancak, evrensel manada düşünürseniz, şu an dünyada yoğun bir insan nüfusu ve bu yoğunluğa bağlı bir dünya sorun var. Eskiden yaşamış olmak bence daha eğlencelidir. Daha maceralıdır.

Her taraf beton, hareket alanı dar, insanlar birbirine benzemiş,.. daha sayıyımmı. esir gibi olmuşuz. doğaya kaçış alanları çok az. eskiden her yer doğaydı, şimdi doğayı arıyoruz. giderek de daha kötüye gidiyor.

Ayrıca bu dünya imtihan dünyası. İnsana genelde sürekli musibetle sınav vardır. Ancak çok az insan dertsiz tasasız yaşar durumda. -bu eskiden de böyleydi-. Bu bir sınav olduğuna göre az da yaşasan çok da yaşasan sonuçta sınav olayını tamamlamış oluyorsun. askerlik gibi bir şey. -kızlar anlamaz-. :D

Haliyle ölen kurtarmış oluyor.

Bence çok uzun ömür ya da hiç ölmemek şerdir. Zaten şeytan insanı ölümsüzlükle cezbetmiştir. O yüzden insanın bir ölümünün olmasını dilemesi , bir ölümünün olması makul olanıdır.

Bir insan "inşallah öleceğiz" ya da "inşallah ölürüz" derse, buna amin demek gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-01-2011, Saat:06:54 PM, Düzenleyen: neferkaminanu.
Profesör
inş. yani Allahın izniyle elbette öleceğiz.
bunun aksi mümkün mü..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
habercilikte bi replik vardır; 'bi köpek adamı ısırmışsa haber olmaz,fakat bi adam köpeği ısırmışsa haber değeri olabilir' denilir.öleceğiz demek malumu ilan etmek olur (sakıncası ne olabilirki,soruyuda anlamadım yani) ama aksini iddia edersen (ki onuda tavsiye etmemgülücük )bi soru anlamı yüklemiş olursun.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.