You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ingilizce bilenler için arapça öğrenimi

ingilizce bilenler için arapça öğrenimi

Yönetici
Cvp: ingilizce bilenler için arapça öğrenimi
Bende bi bakayım inşallah.

Siz Arapçayı İngilizceden öğrenmeyi mi daha faydalı buluyorsunuz, yoksa sadece siteyi mi faydalı buldunuz.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: ingilizce bilenler için arapça öğrenimi
merhabalar yeniden (ingilizce kaynak paylaşıyorum) yani referans göstereceğim.

AD 0228 S ALL THE ARABIC YOU NEVER LEARNED THE FIRST TIME AROUND

(BY THE DEFENSE LANGUAGE INSTITUTE FOREIGN LANGUAGE CENTER.)

review / gözden geçirme (yorum):
arkadaslar güzel kitap fakat başlayacaklar için biraz altyapıya sahip olanların başlamasını öneririm. Çünkü biraz da zor bir kitap. daha doğrusu arapça çok kapsamlı bir dil. ben 265. sayfaya kadar geldim.
biraz unuttuğum için tekrar yapıcam ama ingilizcesi olanlar için gayet güzel kitap.

dilerseniz üstteki madinah arabic ten biraz altyapı oluşturabilir ve orayı bitrdikten sonra burdan (bu kitaptan) devam edebilirsiniz.

arapça 'nın çok kapsamlı fakat çok za zevkli bir dil olduğunu düşünüyorum şahsen.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bir not: Arapça ile ilgili hiç birşey bilmediğini (fakat ingilizce bildiğini) söyleyen kimseler varsa , önce Kur-anı kerimi güzelce okuyabilen birinden Kuran okumayı öğrenmelerini öneririm. Aslında bu birçok hatanın önüne geçebilir kanaatimce , çünkü telaffuz etmeyi de öğrenmiş olacaksınız. geriye sadece Arapça dili için grammar ve harekeler kalmış olacak. bu da çok şey demek aslnda. hatırlatma Arapça grammar çok kapsamlı. ingilizceden kat be kat kapsamlı ama öğrenmek isteyen varsa zevkli olduğunu da hatırlatayım.

Elhamdulillah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-08-2023, Saat:04:57 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
gülücük gülücük gülücük
hiç böyle düşünmemiştim doğrusu.
ama şunu çok düşündüm. şuan da ingilizce kaynak bulmak çok kolay , en azından Türkçe dilinde kaynak bulmaktan çok daha kolay olduğunu düşündüm.

sağolun fikir için tabi.

ek bilgiler: çekimlenmesi felan çok farklı aslında . mesela كمل kelimesinden (bu kelime orijinli) onlarca belki tonlarca kelime üretmek mümkün.

(mesela إنكمل ,إنكامَل إكمال , كمل , أكمل , تكمل, إستكمال ,كمال ,كامِل ,مكمّل ,كمّل,كامَل ) gibi..
Son Düzenleme: 10-08-2023, Saat:06:14 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
yaklaşımlara göre hal alıyor sanırım ama bende şu veriler var:

telaffuz biliyorsanız iş grammara dökülüyor arada tabi kelime harekelerini ezberlemiş olmak gerekli. (bunlar hep arapça için)
bazen harekelerin tamamını ve grammarın tamamını bilseniz de , contextlerden ancak anlaşılabilir durumlar yaygın arapçada.
ben 2-3 yıldır arapça çalışıyorum ve inşallah 1-2 yıl içersiinde C1 seviyesine getireceğim , ama bu diyalektik dil için geçerli değil. benim dediğim fusha için tabiiki.

şuan da al jazeera arapça metinleri de konuşmaları da en az %30 anlıyorum gibime geliyor.

tabi burada yanlış bir şey söylemekten Allah'a sığınırım , genellikle hedeflerden bahsederken "inşallah" diye ekliyorum.

bu eğer yanlış değilsem burada إن شاء الله yani Allah isterse anlamına geliyor. شاء istemek إنْ Eğer anlamında ve totalde eğer Allah isterse gibi bir manaya geliyor.

neyse. Türkçe için gerçekten Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen yabancı arkadaslarım olmuş idi ve çok zor olduğunu yada çok zorlandıklarını pek işitmedim.

yazması en zor dil bence çince değil ama bu muhtemelen sadece benim ve benim gibiler için geçerli. çünkü en zevk veren taraf idi bana. resim ile ilgilenmeyi seven bir yapınız varsa. . .

ama tabi türkçe cümle öbekleri ve dizge (syntax) ve dizilim (cümle türleri , anlatım bozuklukları vs) sanırım yabancıların zorlanabileceği unsurlar.

neyse muhabbet için çok teşekkür ederiz. umarım öğrenmek isteyen Allah 'ın halis kulları hedeflerine ulaşırlar amin amin amin

Alıntı:minik bir düzeltme veya ayrıntı
Çincede harf (alfabe) benim bildiğim kadarı ile yoktur. sözlükteki bir çince karakterin karşılığını bumak için , çizgi sayısına bakılır ve ona göre arama yapılır. şu konuda emin değilim. aramaya başlamadan önce ki çizgi saysıını belirlemede elinizi kaldırmadan yaptığınız çizimler tek bir çizim sayılıyor sanırım.

SVO yapısı çincede de var. japoncaya dair en ufak bir bilgim bile yok sayarım. ama ural altay dil ailesine dahil bir dil olduğunu duydum veya okudum.
fakat bu yönüyle bakılırsa belki dediğiniz in tam tersi doğrudur yani çinliler japoncayı öğrenmekte çok zorlanırlar ama japonlar öyle değil.)

...
bir çinli arkadasım olmuştu , çok eğlenceli bir kişiliği vardı , bir konuşmamızda ben ona çinliler zaten çoğu ingilizce bilir o yüzden çince bilmeden ingilizce bildiğimden rahatça her yerde gezerim dedğimde benle dalga geçti , ve hayır çinliler ingilizce öğrenmekte zorlanırlar dedi. çoğu bilmez demişti
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-08-2023, Saat:07:09 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.