You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
İnançlarım
Arkadaşlar son zamanlarda çok sıkıntı çektiğim bir konu.Bazen kendi kendime dinle ilgili düşününce elbette mantığımın almadığı yerler oluyor.Ama her ne kadar istemesemde ''acaba?'' sorusu aklıma geliyor.Hemen tövbeler ediyorum.Fatiha okuyorum.İnanmıyor muyum diye soruyorum kendime.Mümin olmamaktan korkuyorum.Tamam çok az oruç tuttum,çok az namaz kaldım.Ama dua çok ediyorum.Ve gerçekten bazen gece yatağımda dua ederken sanki içimden bir ses inanmıyorsun diyor.Hemen kalkıyorum tövbeler ediyorum.Tövbe ettikten sonra kelime-i şehadet getirip daha fazla kötü düşünmemek için uyumaya çalışıyorum.

İmansız olmaktan korkuyorum.Napmalıyım ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: İnançlarım
6 bölümünü okudum.İşte bahsettiğim şey oluyor.Okurken bile haa içimden bir ses yoksa diyor.Dinden çıkmışım gibi hissediyorum.Hemen tövbe edip,kelime-i şehadet getiriyorum.

Bazen kendi kendime düşününce mantığımın almadığı yerler oluyor.Kafirmişim gibi hissediyorum.Tövbe ediyorum sonra kendi kendime ''Eğer her şeyi mantığım alsaydı o zaman herkes inanırdı.Bu da sınav olmaktan çıkardı.'' diyorum.

Mümin olmamaktan korkuyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ah o kör şeytangülücük .. bir yerden girip vesveseyi veriyor işte..için rahat olsun kardeşim..dilinle zikretmediğin sürece imansız olmazsın ki..inançlısın elbette inançlı olmasan tövbeye yönelmezsin...

içinden böyle sesler yükseldiğinde sende kalbinin sesini yükselt ALLAH de zikir et..vesveseden ALLAH a sığın..başka yapılacak bir yorum yok durumuna ...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
şeytan imanı kuvvetli kişilerle daha çok ugraşır..çbende imanı yüksek birisin...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sen imanlı birisin Allah'ın izni ile inş. içindeki seste şeytanın vesvesesinin sesi, vesvese aslın aynı değildir, aynadaki suret neyse vesvesenin hükmü de odur, yani varsa da hakikatte sadece bir yansımadır, yani aslında yoktur..aynadaki görüntüyü aslıymış gibi kabul edemeyiz..sen sadece o düşünceler geldiğinde kovulmuş şeytanın şerrinden ve vesvesesinden Allaha sığın geçer kurtulursun inş..birde bol bol kur'an oku derim..Allah yar ve yardımcın olsun...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.