You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

inancım zayıfladı ..

inancım zayıfladı ..

Yeni Üye
inancım zayıfladı ..
bu konuyu nereye açsam bilemedim . kafam uzun zamandır karışık .. eskiden çok dindardım. ama bir dönem felsefeyle ilgilenmeye başladım . var oluşla ilgili araştırmalar yaptım. ateist insanların görüşlerini okudum .. bunlar biraz inancımı zayıflattı. ve nerdeyse hiç dua etmemeye başladım artık. içimden dini şeyler yapmak gelmiyor. islam dinin geçmişteki gibi mitolojik bi din olabileceği düşünceleri sardı. ama ateizmede inanmak gelmiyor içimden . bukadar mükemmel bir düzenin tesadüfen oluşması saçma geliyor ama islam dinindeki çoğu şeyi saçma ve hurafelerle dolu buluyorum. gerçeklerden çok geleneklere bağlı kaldığını düşünüyorum . şeytan olayı hayali bir karakter gibime geliyor . zaten hadislerin çoğu çelişkili birbiriyle .ama Kuran mucizelerinide araştırdım bu da aklımı karıştırıyor . birde düşünce gücü diye birşey var. bunu gerçekten kullanabilenler var. düşüncelerine inanırsan olur. mesela insan ettiği duanın kabul olacağına inanınca duası kabul oluyor.
boşluktayım neye inanacağımı bilmiyorum. herşeyi saçma ve anlamsız buluyorum. dindar olduğum zamanlar daha mutluydum. sonra depresif bir . insan oldum çıktım . belkide boşlukta olmak

yaşama sevincini yok ediyor . eskisi gibi dindar biri olmak isterdim ama artık olmuyor. eskisi gibi düşünemiyorum .
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: inancım zayıfladı ..
insanların din adına yaşadıklarını boşver, sen kuran ve peygamberin sünnetini okuyup ona uymaya çalıştığında farklılığı göreceksin. bu arada şu anki olası fikir bunalımına karşı ali şeriati nin DİNE KARŞI DİN adlı eserini öneriyorum, bence bir kez okumalısın.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
-felsefe ve ateızm konuları ınsanın aklını celıp ımanını zayıflatmakta hatta yok etmekte bırebır.

-seytana hayalı bır karakter dıyecek olursak (haşa) yaratıcısı olan Allahu Tealayı da hayalı bır varlık olarak gormek gerekır kı senınde soyledıgın gıbı kaınattakı duzenının bır yaratıcısı olmadıgına ınanmak bu mantıkla gıdersen dogrudur.
sen dıyorsun kı seytan hayalı bır varlık ama kaınattakı duzenın de bır yaratıcısı olmadıgına ınanmak mumkun degıl.bu bır celıskı degıl mı?

-kuran da hadısler de celıskılı degıl.her dınde oldugu gıbı ıslam dınıne de bırseylerı degıstırmek ve yoketmek ıcın bazı nıfaklar sokulmus,uydurma hadısler cıkararak senın ve senın gıbı dusunenlerın akılları karıstırılmak ıstenmıs.bunlara kanmamak lazım.
ıslamıyette,oncelık kurandır.daha sonra sunnet ve hadısler gelır.hadısler celıskılı dıyorsan o hadıslerı kuran suzgecınden gecırmen gerekır..

-dusunce olayına gelınce;Allah kuranda belırlı ayetlerde dusunmez mısınız dıyerek ınsanları uyarmıstır.

sıze tavsıyem o tarz konulardan uzak durmanız ve fıkıh ve ılmıhal kıtaplarına yonelmenızdır.tabıkı basta kuran ve saglam bı meal...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-02-2013, Saat:10:04 AM, Düzenleyen: taha yusuf.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-02-2013, Saat:03:27 PM, Düzenleyen: Sâd.
Kıdemli Üye
burda sor inancını zayıflatan durumları , apaçık sorki cevap verebilenler delilleriyle sana anlatırlar .
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
şeytan insanı zayıflığa düşürmek için kuvvete gideceği yollarını kapatır yoksa ona kuvvet uygulamaz. çünkü insan kuvvetini aldığı yolu yani gayesini unutursa acze düşer..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ayni yoldan gecmisiz ben yine Deizm ile tutunuyorum hayata gülücük Ne din Ne Ateizm ikiside Anlamsiz geliyor ama tipki senin gibi keske dinsiz olmasaydim diyorum sosyoloji okumakla basladi bende simdi öyle bir merak varki herseye karsi basa bela
Albert Einstein
“Benim inancım, zayıf ve çelimsiz akıllarımız ile algılayabildiğimiz ve kendisini küçük detaylarda açığa vuran sonsuz üstün bir ruhun mütevazi hayranlığından ibaretir. Bu kavrayamadığımız evrendeki açığa çıkan üstün bir mantık gücünün varlığına olan derin duygusal sağlam inanç benim Tanrı düşüncemi şekillendiriyor.”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.