You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İmsakta fecri-sadık gözlemim‏

İmsakta fecri-sadık gözlemim‏

-İKRA-
RE: İmsakta fecri-sadık gözlemim‏
Burada sabah namazını Efendimizin ilk vaktinde de, ortalık ağardıktan sonra da
kıldığı; buna delil olacak hadisler ele alınmış. Burada ''alacakaranlık'' tabiri
dikkatimi çekti, paylaşayım dedim. İmsak vakti insanlar tanınmıyormuş, demek
o kadar karanlık oluyormuş diye anlaşılabilir mi?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
imsak vakti hem sabah namazının hem de yeyip içmenin kesilerek oruca başlamanın vakti değil mi? diyanetin imsak vakti, olması gereken vakitten erkense sabah namazını imsak vakti girer girmez kılanlar vakti girmeden kılmış olmuyor mu? siz söylemediniz mi diyanetin belirlediği imsak vaktinde aydınlama olmuyor diye? ben de gözlemledim, tanıdıklarım da gözlemledi, gözlem yapan hocalar da var örnek olarak mustafa karataşı gösterdim. biz neyi tartışıyoruz anlamadım ki. teşekkür ederim paylaşımınız için ama hiçbir şey anlamadım kusura bakmayın. sabah namazının vaktini mi tartışıyoruz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-08-2015, Saat:06:21 PM, Düzenleyen: Zehan.
Forumcu
az bile konuştuk çünkü imsak farz olan iki ibadetin başlangıcı olduğundan doğru olması çok önemli. nasıl abdest namazın farzlarındansa vakit de namazın farzlarından. birçok kişi imsak vaktinde namaz kılıyor. özellikle ramazanda sabah ezanı imsak vaktine çekildiği için imsak vaktinde namaz kılanların sayısı çoğunluğu oluşturuyor. diyanetin belirlediği imsak vakti de erken olduğu için bizim için büyük bir tehdit oluşturuyor. birçoğumuz vakti girmeden namaz kılıyor ve bu da abdestsiz namazdan farksız.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.