You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
İmsak hakkında
Selamunaleykum. İstanbulda oturuyorum. Diyanetin sitesinde imsak 4:38 gözüküyor fakat oturduğum mahallede ezan 5:15 gibi okunuyor. Kafam çok karıştı. Ramazan ayından sonraki ayda (şevval ayı) 6 günlük oruç varya onu tutmaya çalışıyorum. Neden böyle bir fark var. Hangisini dikkate almalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: İmsak hakkında
ezan imsaka göre okunmuyor istanbulda ,insanlar toplanabilsin diye güneşe 1,5 saat kala filan okuyorlar

sen diyanetin imsakına göre hareket et sıkıntı yok o namaz cemaati toplansın diye öyle okunuyor
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
aynen kardeşimin dediği gibi imsakla hareket et..bizim burda da ezan imsaktan sonra okunuyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bir de Hanefi mezhebinde sabah namazını gün ağarmaya yakın (seher vakti) kılmak efdal oluyor.O yüzden sabah ezanı bu vakit okunuyor.
Şafii mezhebinde ise imsaktan sonra kılmak efdal oluyor.
Yani imsak vaktiyle beraber hem orucun ; hem sabah namazının vakti girmiş oluyor.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
abdulaziz bayındırın bu konudaki çalışmaları önemlidir. ramazanda tartışma konusu olur genelde, fakat güneşin doğuşu ile ilgili ufak incelemeleri de yapıldığında diyanetin dediğinin yaklaşık 40-45 dk erken olduğu görülüyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
a.aziz bayındırın bütün balonlarını söndürdüler

hala inanan var oysa
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.