Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Imkan mı fazla olmalı, inanç mı fazla olmalı?
Imkan mı fazla olmalı, inanç mı fazla olmalı?
ama ben cevaplayayım soruyu.
önce, Allah hiçbir kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez denmiş. Yani en nihayetinde ölüm var ve Allah haricinde kalan her yaşayan ölecektir bir gün.
bu böyle olduğundan muhtemelen "Allah hiçbir kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez" beyanı doğrulanmış oluyor. Çünkü biz biliyoruz ki ölüm ile mukayese edildiğinde -Allah korusun- ölümden çok daha acıklı ve çok daha şiddetli azaplar mevcuttur. Haddizatında ölümün nasıl olduğu ne kadar tarif edildiği ve evsafının ne olduğu konusunda dahi bazen muhtelif görüşler mevcut olabilmektedir.
Bu böyle olunca sözgelimi insanın kaldıramayacağı yükün altında kaldıgı varsayıldığında melekul mevt aracılığı ile ölüm belki de imdada yetişen bir kurtarıcı rahmettir. Allah her şeyi bilendir. (الله أعلم)
İmkan mı fazla olmalı yoksa inanç mı?
hatırlayınız biz ne diyorduk (elbette ki sağlıktan dahi önce İMAN gelir. yani inanç gelir.)
diyorduk ki : آمنت بالله و ملائكته و كتبه و رسله و اليوم الاخر و القضاء و القدر خيره و شره . من الله تعالى . والبعث بعد الموت حق أشهد ألا إله إلا الله و أشهد أن محمدا عبده و رسوله
fazlalık konusunda birşey söylemek zor. Ama bu bana zor gelir. Allah'a hiçbir şey zor gelmez. O dilerse tüm imkansızlıkları da bir anda imkana dönüştürebilir. zengin sarayların ve zindanların, uçsuz bucaksız çöllerin , hatta sınırları genişleteyim dünyanın dışında kalan ve evrendeki her şeyin zerreden tamamına kadar her şeyi o bilir.
hal böyle iken elbette inanç yani iman önceliklidir ve korunması gerekenler arasında tabiiki ilk sırada gelir.
sağlıktan dahi önce gelir.
Alpiye özel bir not: Ben emin oldum ki Kur-anı kerim bir ilim kitabıdır ve buna kanıtım mevcuttur. Zaten kendim şüphe etmiyordum bunda ama bilmeyenler veya bu hususta şüphe duyanlar var ise, bir kez daha yazayım dedim.
Allah son nefeste beni ve biz müslümanları imanını şeytanın şerrinden koruyanlardan eylesin amin amin amin.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi