You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Imkan mı fazla olmalı, inanç mı fazla olmalı?

Imkan mı fazla olmalı,inanç mı fazla olmalı ? Hayatta herşey imkanın fazla olmasıyla çözülmez. Bazı sıkıntılar inancın fazla olmasıyla çözülür. Kısıtlı imkanlarda büyük işler başaran insanların olduğu bir gerçektir. Mesala kışın soğuk hava oldu düşünün. Soba 500 walt yakıyor. Devamlı çalıştırırsa sobayı imkanı elektrik faturasını ödemeye gücü yetmez düşünün. O zaman ne yapacak? Sobayı 10 dakika çalıştırır 50 dakika çalıştırmazsa bile yinede oda eskisi gibi soğuk olmaz. Buda bir çözüm yoludur. Bir başka örnek verelim. Kışın soğuk oldu hava ve grip olduk diylelim.Elimizde ilaç yok düşünün. Sadece nane limon çayı ile iyi olabiliriz diye düşürülebilir mi? Eğer inancımız fazla ise iyi olabiliriz.Eğer hiç ilaç yoksa bile iyi gelecek bir şeyler olabilir. Mesala 15 dakikada bir şifa niyeti ile dua etmek. Buda sorunu çözebilir. Tabi hastanın duası makbul olduğu için hastalık iyi olabilir dua ilede. Maznum ile Allah arasında perde olmaz. Bunun dışında Kur-an'daki şifa ayetlerini saatte bir okumak yada dinlemekte iyi olabilir hastalıklar.Hasta oldugumuzda birde sık sık "Ya sabır, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" çok demek yararlı olabilir.Burada kısıtlı imkân ile bir şeyler yapılmasını anlatmak istedik. Umarım bu makale bizleri başarıya götürür. Sağlıkla kalalım ve inancımızı yitirmeyelim.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Imkan mı fazla olmalı, inanç mı fazla olmalı?
nedense ...soru sorarken sanki bir yerlerde hata var gibi geldi.
ama ben cevaplayayım soruyu.
önce, Allah hiçbir kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez denmiş. Yani en nihayetinde ölüm var ve Allah haricinde kalan her yaşayan ölecektir bir gün.

bu böyle olduğundan muhtemelen "Allah hiçbir kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez" beyanı doğrulanmış oluyor. Çünkü biz biliyoruz ki ölüm ile mukayese edildiğinde -Allah korusun- ölümden çok daha acıklı ve çok daha şiddetli azaplar mevcuttur. Haddizatında ölümün nasıl olduğu ne kadar tarif edildiği ve evsafının ne olduğu konusunda dahi bazen muhtelif görüşler mevcut olabilmektedir.

Bu böyle olunca sözgelimi insanın kaldıramayacağı yükün altında kaldıgı varsayıldığında melekul mevt aracılığı ile ölüm belki de imdada yetişen bir kurtarıcı rahmettir. Allah her şeyi bilendir. (الله أعلم)

İmkan mı fazla olmalı yoksa inanç mı?

hatırlayınız biz ne diyorduk (elbette ki sağlıktan dahi önce İMAN gelir. yani inanç gelir.)

diyorduk ki : آمنت بالله و ملائكته و كتبه و رسله و اليوم الاخر و القضاء و القدر خيره و شره . من الله تعالى . والبعث بعد الموت حق أشهد ألا إله إلا الله و أشهد أن محمدا عبده و رسوله

fazlalık konusunda birşey söylemek zor. Ama bu bana zor gelir. Allah'a hiçbir şey zor gelmez. O dilerse tüm imkansızlıkları da bir anda imkana dönüştürebilir. zengin sarayların ve zindanların, uçsuz bucaksız çöllerin , hatta sınırları genişleteyim dünyanın dışında kalan ve evrendeki her şeyin zerreden tamamına kadar her şeyi o bilir.

hal böyle iken elbette inanç yani iman önceliklidir ve korunması gerekenler arasında tabiiki ilk sırada gelir.

sağlıktan dahi önce gelir.

Alpiye özel bir not: Ben emin oldum ki Kur-anı kerim bir ilim kitabıdır ve buna kanıtım mevcuttur. Zaten kendim şüphe etmiyordum bunda ama bilmeyenler veya bu hususta şüphe duyanlar var ise, bir kez daha yazayım dedim.

Allah son nefeste beni ve biz müslümanları imanını şeytanın şerrinden koruyanlardan eylesin amin amin amin.
Son Düzenleme: 14-12-2024, Saat:05:55 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.