You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Imanin Sartlari ve Küfür Hakkında

Yeni Üye
Hepinize hayirli geceler, ben 18 yaşında universite adayı bir gencim. Şu sıralar aklimi çok kurcalayan sorunum var yardımlarınzı bekliyorum.

Bundan iki yıl önce bizim bir din kültürü öğretmenimiz vardı okulda imanin şartlarına 5 diyordu kaza ve kader yok diyordu. Nedenini sorunca Kur´anda geçmiyor diyordu. Hatta kaderle ilgli farklı düşünceleri vardı ama suan hatırlamıyorum. Soruma gelcek olursam ben zamaninda bu adamin dedimlerine inanmış olmaktan korkuyorum. Durup dururken aklima geldi. Simdi ben hocanin dediklerine inandiysam dinden çıkmış mi oluyorum ya da küfre düşmüş mü oluyorum. Şuan hocanin dediklerine inanmıyorum cok mantiksiz geliyor. Fakat içim icimi kemiriyor dinden ciktim veya kufre düştüm diye bi rahat etmedi icim cok huzursuzum.

Bu konu hakkinda bilgileri olanlar lutfen yardim etsin. Yazim uzun oldu hepinize tesekkur ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Imanin Sartlari ve Küfür Hakkında
Onlara inanmamissin bile dinden cikmak boyle bir sey degil cikmis olsan bile su an onemli su anda ne dusunuyorsun ona bak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
kaza ve kader şüphesiz vardır ve bu imanın şartlarındandır...o muhterem hocana söyle imanı ile bir muhasebe yapsın sonra envanterinde tutarsızlık olmasın...

peygamberin sünneti kuranda geçmior ama hadis olarak bizler ona sonsuz inanıyoruz ve hadislerle yaşamaya çalışıyoruz...

hocana bide buhari öner biraz okusun

selam ve dua ile
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Şu din kültürü öğretmenlerinin dini konuda sorgulanmaları gerekir. Benim oğluma da miraç konusu geldiğinde ben inanmıyorum ama isteyen inanabilir gibi saçma sapan bir şey söylemiş.

İngilizce öğretmenini din kültürü öğretmeni yaparlarsa olacağı bu.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
agzınıza saglık ne güzel dediniz...

çocugumu okula gönderecem öğretmeni çocuguma miraç yok dicek kaza kader yok dicek...

şu durumlara bakın ya ne kadar acınası hale geldik insanlar ne kadar ka koptu dinden ve böyleleri yüzünden çocuklarımız bile tehlikede..

Allah yar ve yardımcımız olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
hayır aranmıyor tc vatandaşı olması yetiyor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
hocaların bir suçu yok öyleyse onlar işlerini yapıyor suç müslümanlara saçma sapan kimseleri öğretmen olarak atayan kişilerde
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
kardeşim hocanın bi suçu yok diye birşey yok...

hoca müslüman ama kaza kader yok diyor. fıtratımız iman diyor, hoca yok diyor...kimin suçlu oldugunu bilmem

lakin bu bir çelişki...

öyleyse ya hocalar müslüman degil bizleri kandırıyor yada (haşa) kaza kader yok diyenler dogru söylüyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
hocanın ne suçu var arkadaşım hoca ben islamı çok iyi biliyorum demedi ki mesleğe başlarken. atayanlar da islami bilgilerinin yeterliliğini gözetmedi atarken. futbol takımına basketbolcu alan suçludur basketbolcuyu suçlayamayız. atayanlar liyakate bakmıyor sonra da gelen adamı suçluyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-08-2015, Saat:05:36 PM, Düzenleyen: paktuna.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.