You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

imanım çok zayıfladı

imanım çok zayıfladı

Yeni Üye
imanım çok zayıfladı
arkadaşlar s.a. ben namazını kılan ve mümkün olduğunca dini vecibelerini yerine getirmeye çalışan birisiyim fakat son zamanlarda sürekli allahı sorgulamak dürtüsü yerleşti içime ve imansız olmaktan çok korkuyorum çünkü ben asla inkarcı olmak istemiyorum ne olur bana yardım edin kardeşlerim ne yapmalıyım nasıl kurtulmalıyım bundan neredeyse namazımı bırakma eşiğine geldim Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: imanım çok zayıfladı
Aleykum selam..imanınız zayıfladığı için namaz bırakıyor olamazsınız, namazı bıraktığınız için imanınız zayıflıyor olmasın kardeşim ?!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Aleyküm Selam...Bu türlü vesveseler olur hocam...çünkü şeytan boş adamla uğraşmaz aksine manevi anlamda ilerleyenlerle uğraşır...hatta peygamber efendimiz zamanında böyle bir sahabede geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam...ibadetlere devam edin...bol bol inşirah okuyun...kalp ferahlığı sağlar...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
sorun yolda kalmaktır. oysa İslam yolda olmaktır. yolda ol ve ilimle terakki et. ilim, yoldaki işaretlerdir, onları takip et! bu işaretler kur'an ve sahih hadisdir. akıl bu işaretlerle yolunu bulabilir. yoldaki musibetlere karşı sabret! yoldaki evhamlara, işkillere, vesveselere, kuruntulara aldırış etme! sen onlara kulak verdiğin ölçüde onlar sana zarar verir. Sen kulağını vahye çevir! O senin işgallerine geride hiçbir işkil bırakmayıncaya kadar cevap verir. Sen de buna teslim ol ki felaha eresin!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
şeytanın sağdan yaklaşması bu. çok iyi anlıyorum çünkü aynı duruma bende düştüm çok şükür atlattım .inşallah sizde atlatırsınız . namazı bırakırsanız zaten baştan kaybetmiş olursnuz hayat boş gibi gelir .kendinize çetele yapın dikkat edin yaptıklarınıza boş vaktinizi doldurun . çetele yi bilmesziniz belki . bi kağıt hazırlayın namaz vakitlerini yazıp aralarda boşluk koyun o aralarada kuran okuma kitap okuma sohbet dinleme tesbih çekme yi eklerseniz hergün bunları yaparak boş vaktinizi bu şekilde değerlendirmiş olursnuz.
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
risale nur hakkında bilginiz varmı arkadaşlar onu okumamı tavsiye edermisiniz yada başka tavsiyesi olan varsa lutfen yazınız
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ilk önce kuran okumalısın .meal olarak arapça olarak. risale de oku evet fakat ilk başlarda anlayamayabilirsin onu bikaç kere okuyarak anlayabilrsin .bilen biri varsa yardım iste sohbetlere katıl . yada sözler köşkü diye yaz çıkar sohbet edenler var çok açık şekilde anlatımları oluyor
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
hocam Kuran'ı okursan özellikle meal le birlikte...mümkün mertebe elinde zikirmatik olsun...ağzın boş durmasın hocam...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.