You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İmamın Arkasında Besmele Çekiyor musunuz?

General
İmama uyduğunuzda,herhangi bir rekatta salt besmele ya da euzu besmele çekiyor musunuz?

Çekiyorsanız neden?Çekmiyorsanız neden?

Bunu yaparken bilmeyerek mi yapıyorsunuz yoksa araştırıpta mı yapıyorsunuz?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-10-2014, Saat:09:29 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
...
RE: İmamın Arkasında Besmele Çekiyor musunuz?
Evet çekiyorum .Elimden geldigince birçok seye başlarken besmele çekerim.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Yazarken Mezhep belirtirseniz sevinirim,ona göre cevap yazacağım.

Ayrıca ben neden yapıyorsunuz ya da yapmıyorsunuz diye sormuştum.Kafanıza göre mi yapıyorsunuz yoksa kitaptan görüpte mi?

bilkiahmaksin:İmamın arkasında Fatiha mı okuyorsunuz?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Geçen bir hocaefendiyi dinlemiştim, ifade ettiği sözleri hoşuma gitti.
Dedi ki:
"Cemeatle namaz da kılsanız, cemeat sevabı alırsınız lakin, herkes kendi namazını kılar."
Bunun şöyle bir güzelliği vardı, imam da olsanız, ya da namaz da kıldırsanız insan halidir, abdestiniz yoktur, abdestinizin olduğunu sanırsınız, mesela bir öğle vaktinde 200 kişiye namaz kıldırmış olursunuz.
Sonradan da hatırlarsınız ki, abdestsiz namazı kıldırdınız.
Bu hal namaz kıldıran için açıkçası bir "ölüm"dür. Manen kendinizi çok çok kötü hisseder günlerce normalleşemezsiniz.
Cemeatla namaz kılarken anlamadığım yer şurasıdır, farz olan okumalar cemeat olunca okunmuyor, sünnet olan kısımlar ise okunuyor.
Farz olan okuma Fatiha (Hanefilere göre vacip) ve bir miktar ayet ya da sure, bunları okumuyorsunuz,
Ama sünnet olan okumaları (rüku, secde ve teşehhüd) tamamen okuyorsunuz.
Ben Hanefi'yim ama imama da uysam Fatiha ve zammı sureyi okuyorum...
(Diğer 3 imama göre zaten okunuyor)
Misafirim bu dünyada, bekliyorum ölümü,
Rabb'im rızasına matuf kılsın bana ölümü.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bilkiahmaksin:İmamın arkasında Fatiha mı okuyorsunuz?

Mesajın altına yazmam önemli değil,ben sizin mesajı alıntı yapmadım.Yukarıya aynı mesajı kopyaladım.Hususi nicki de yazdım anaşılsın diye.

Ayrıca dediğim gibi besmele çekiyorum diyen kişi,imamın arkasında kıraat yapıyor demektir.Öyle değilse bir yerde kendisiyle çelişiyor demektir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.