You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İmam Hatipli olmaktan utanç duyuyorum....

Forumcu

İmam hatib’e giden bir genç yalan söyler mi? iftira atarmı?veya kin güdermi?
EVET oda insan diyeceksiniz....
Hayır !kabul etmiyorum.çünkü imam hatipli genç her nekadar insan olsada sıfır hata yapmalıdır...çünkü o Allah tarafından dini tebliğ için seçilmiş yüce bir kişiliktir....mesela yine sevdiği insana vakit ayırmaz.varsa yoksa müslüman dünyasının geleceğini düşünür....çare arar,çabalar ..birşey yapamasa bile oturup ağlar.o dava adamıdır.Allah tarafından üst makamlara çıkarılmıştır.zaten bu iş için seçilmemiş olsaydı imam hatipli olmazdı.
Yine bu genç karşıdaki insanın görüşüne saygı duyar..çünkü Allah bunu istemektedir.Allah haşa putları sevdiğinden onlara saygı duyulması gerektiğini söylememiştir.onu söylemesinin sebebi “saygı duyki dininde saygı görsün görüşüdür...ama biz bunuda yapamıyoruz karşıdaki şahıs bizim gibi giyinmiyor , düşünmüyor diye ona aşağılamalara varan hakaretler ediyoruz...
Yine okulda Kuran’a hürmet etmiyoruz. Afedersiniz Kuran dersi bittikten sonra Kuran’ı sıranın altına koyuyor sonra sıraya ayağımızı uzatıyor ,o güzel kitabın yanında küfür ediyoruz..ben açıkçası bu hataları yapmaktan utanç duyuyorum. Ve kendimi imam hatipli kabul etmiyorum..zira o karbeyaz elbiseyi karartmak istemiyorum....her nekadar kabul etmesemde ben imam hatipliyim ve bu hataları yaparak imam hatipli olamaktan utanç duyuyorum.yazıklar olsun bana yazıklar olsun şeytan ve nefsimin çalışarak benden çaldığı hayata ve yazıklar olsun müslümanlara ...filistinde ,ırakta,afganistanda ,çeçenyada bosnada .çinde etiyopyada ,lübnanda keşmirde ,burmada ,kıbrısta kardeşlerini her gün oluk oluk kanları akarken ıraklı analarımın ırzına kahpe hansın, georgenin,davidin pislileri bulaşırken,fidan gibi gençler şehit edilirken onlara yardım etmeyen eline silahı bile almaya cesaret edemeyen bana ve benim gibi imam hatiplilere yazılar olsun!

Seyyid KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Cvp: İmam Hatipli olmaktan utanç duyuyorum....
imam hatipler her sene binlerce mezun veriyor
gönül isterki her imam hatip mezunu taşıdığı kimliğin ve misyonun farkında olsun
fakat bu binlerce kişinin içinden muhakkak tabiri caizse çürük elmalarda çıkaçaktır
nitekimde çıkıyor ve üzülerek belirtiyorum ki çıkmayada devam edecek
canı gönülden inanıyorum ki bu kesim azınlıkta
ve gün geldiğinde ALLAH'ın yoldan çıkardıkları hariç kendilerine geliyorlar gelecekler

imam adı üzerinde önder önde giden
hem madden hem madden imam hatipler önde gitmeli
bizler Utanmak yerine bunun için çalışmalıyız
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın
mahzun bir gönül... "
M.F.G

ÖFKELERİMDE BİLAL'İN SESİ YANKILANIR "EHAD ALLAH" DİYE...
BİR HİCRET YALNIZLIĞA BÜRÜNÜR...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-07-2008, Saat:06:21 PM, Düzenleyen: Zat-i_Sahane.
Cvp: İmam Hatipli olmaktan utanç duyuyorum....
biz kendi kendimize bir takım özelliklerimize payeler verirsek daha çok utanırız

müslüman olmanın önünde ya da üstünde ne özelliği olabilir herhengibir okulun yada bir kuruma bağlılığın lütfen

bunu kendimiz uydurduk şimdi kendi tuzağımıza düşmeyelim

imam hatipli olmak benim için bir nasipti

ve en iyi şekilde değerlendirebildiysem elhamdülillah

ama değerlendiremediysem bunun suçu bana aittir

tabi ki birbrimizden mesulüz

tabi ki yaptığımız birbrimize referans oluyor ve bağlıyor bir şekilde ama

müslüman olmaktan daha öte bir manası yok hiçbirşeyin

ve hakiki bir müslüman olamıyorsam

ancak kendimden utanırım müslüman olmaktan değil...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-07-2008, Saat:02:50 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.