You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İmam Ebu Yusuf 'un ilim aşkı

-İKRA-
Büyük İmam hac sırasında hastalanmıştı. Hastalığı gittikçe ağırlaştı, zayıf ve dermansız kaldı. Fakat hiç durmadan sorulan sorulara cevap veriyordu. “Hastasınız, yorulmayınız, hastalığınız daha da artar” denildiğinde şu cevabı verdi:

– Fayda verecek ilim öğretmek hastalığın şiddetini hissettirmez.

İmam Yusuf'un ölüme hazırlandığı son saatte, asrın fakihlerinden İbrahim bin Cerrah yanına vardılar. İbni Cerrah anlatıyor:
" o büyük müçtehidin huzuruna vardığımda zorla başını çevirip yüzüme baktı. Ve zoraki konuşarak dedi ki:

- Ey molla!.. Kendime sordum, Hacda şeytanı taşlamada yürüyerek mi daha efdal, binekte mi atılsa daha efdaldir diye düşündüm; şuna karar verdim, yürüyerek efdaldir diye içtihad ettim; kendimce ilmi meseleler ile meşgul oluyordum, dediler.

İbni Cerrah diyor ki: " Aynı saat geçmedi, dünyadan ayrıldılar."

Ahiret alimleri böylece vakitlerini boşa harcamayıp son saatlerine kadar ilim, irfan ile meşgul olmuşlardır...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: İmam Ebu Yusuf 'un ilim aşkı
Allah razı olsun bi dakka repliyemde 3000 puan ol:-):-):-)
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Günün paylaşımı,emeğine sağlık.Allah razı olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allah sizlerden de, cümlemizden de razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.