You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

iMAM CEMAAT ARARSA…

iMAM CEMAAT ARARSA…

General
iMAM CEMAAT ARARSA…
iMAM CEMAAT ARARSA…
Bir köy imamı anlatıyor. Tarih temmuz 2015….
Üç yüz hanelik köyde görev yapıyorum. 950 nüfuslu güzel bir köy. Köy halkının hali vakti oldukça iyi.
Herşey iyi hoş, ama camiye tek kişi uğramıyor. Sabah Namazlarında kimse gelmediği için cami lojmanından minareye bir kablo çektim, ezanı evde okuyor, namazımı evde kılıyorum.
Bu beni rahatsız ettiği için şimdi artık cemaat gelse de gelmese de camiye gidip sabah namazlarını eda ediyorum. Geçen gün sabah namazının sünnetini kılarken, kapı gıcırtısı sesi geldi. Öyle sevindim ki, bir kişi geldi, cemaatle kılacağım dedim. Selam verdim arkama baktım ki, bir kedi içeri girmiş… Yine yalnız kılmak zorunda kaldım.
En kötüsü Cuma günleri Cuma namazı için kimseyi bulamıyorum. Cuma namazlarının kılına bilmesi için en az üç kişi tamam olması gerek. Fakat bu Cuma günleri ya bir kişi olur, ya iki kişi…
Bir türlü üç kişiyi tamamlayamıyoruz. Tamamlamak için ev ev dolaşıyorum. Kahveye gidiyorum rica ediyorum, ama kimse gelmeye yanaşmıyor: “Hoca, git iki kişi ile kıl ne olacak!” diye dalga geçiliyor.
Bu Cuma da öyle oldu. Ezanı okudum, aşağı indim, iki kişi var. Kahveye gittim, üç oyun masası kurulmuş, 12 kişi oyun oynuyor. “Arkadaşlar oyuna biraz ara verin, cemaati tamamlayın da Allah rızası için cumamızı kılalım. Cuma kılmamıza vesile olacağınız için sevaba girersiniz!” dedim.
Her zaman olduğu gibi yine alaycı bir şekilde beni tek başıma geri gönderdiler.
Anlayacağınız, devlet beni köye imam diye atamış. oturup maaş alıyor durumundayım. Artık buradan gitmenin yollarını araştırmakla meşgulüm.
Yukarıdaki sözü edilen köy Orta Anadolu’da bir köy… Yazılanların hepsi harfi harfine bir müezzinin ağzından yazılmıştı.
Sahi neler oluyor?
Halimiz vaktimiz düzeldikçe daha çok hamd edeceğimize; Rızkı veren Allah (cc) dan daha da uzaklaşıyoruz.
Allah sonumuzu hayreyleye!
Bilal Civelek
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: iMAM CEMAAT ARARSA…
Hangi köymüş o ya ?

Ramazan müslümanları diye bir gerçek var orası ayrı da

Köylerde şöyle bir şey de vardır ama tamam camisi vardır da bir de civar köylerde belli camiler vardır mimlenmiş mesela birlik beraberlik olsun diye o camiler de buluşurlar cumaları.

Zaten camilerde genelde 3-5 sene sonrasının mezarlık ahalisi olduğundan çok da yeni bir durum değil gibi geliyor bana ama bilemem tabi.

Cami bilinci aslında daha yeni yeni ortaya çıkıyor bence.
Mesela 2 senedir "gözümün nuru namaz " etkinliği düzenleniyor.

Evvelden Koşma etme bağırma diye itelenen cami çocukları için artık camilerin bahçelerinde parklar yapılmaya başlandı. Çocuklar camiye giriş yapınca doğal olarak aileler de girme başlıyor.

Neyse ben çok uzatıyorum bazen.)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.