You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İmam Beyhakî'nin İstiva hakkındaki görüşü

İmam Beyhakî'nin İstiva hakkındaki görüşü

Forumcu
RE: İmam Beyhakî'nin İstiva hakkındaki görüşü
Allahın eline kudret diyecek bir başka ayet getiremediğiniz sürece sizin ki gaftır, Allahın elini Allahın yaratığından öğrenecek değilim Allah kendisini tanıtmayı en güzel yapandır, Allahın size de sizin alimlerinize de ihtiyacı yoktur!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْءٌ وَهُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ

Onun bir misli yoktur , O işiten ve görendir.

Bu ayet müteşabih değildir.O halde hala neden müteşabih meselelere dalıorsun.Allahın eli deyip duruyorsun.Eğer bununla naslarda zikredilenleri söylüyorsan ve bunu Allaha havale ediyorsan ne ala...

Yok bu elden maksat uzuv diyorsan ki böyle bir görüş sapıkça bir görüştür ve bu görüş açıkça yoldan çıkmaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-12-2014, Saat:11:24 PM, Düzenleyen: Ahmed1.
Forumcu
O ayet ele kudret demiyor, siz uyduruyorsunuz! Bol bol uydurun hevanıza uygun düşen ne varsa buluyorsunuz! Allah isteseydi kudret derdi dememiş fakat siz deyin!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:12:33 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
Maturidi itikat ALLAH'IN KUDRET ELİ fakat en iyisini Allah bilir DİYOR..Eşşafi sen ne diyorsun bu ayetlere..şahsen ben mahiyetini Allah bilir diyorum..bişey dememekte günah olmasa gerek..gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman

İmam Nevevi diyorki : Alimlerin 1.kısmı bu gibi meseleleri tevilsiz fakat mekan da isnad etmeyerek inanmışlardır.

(Vehhabilere atfedilir.Allah mekandan münezzehtir deyince , bazıları hayır mekandan münezzeh değil diyorlar.Bunlar Bozuk ve Sapık Vehhabilerdir.Selefin yolunda olanlar ise derlerki : İnandık İman ettik.Keyfiyetsiz,ona mekan isnat etmeyerek,onu yaratıklara benzetmesiz inandık derler)

Alimlerin 2.kısmı manalarına uygun şekilde , kalplerinde Allahı bir mekanda düşünmekten kurtarmak , bozuk zihinleri düzeltmek için tevil etmişlerdir.Fakat yine en doğrusunu Allahın bildiğini ifade etmişlerdir.

İmam Nevevi bu iki kısım Alimlere hiçbir şekilde bir itiraz etmemiştir.Sapıklıkla da itham etmemiştir.Nevevi Şafi Ulemasının Büyük Alimlerdindendir.

Kaldıki İmam Nevevi : Allah Göktedir sözünün Zahiri manada olmadığını zaten Müslim Şerhinde bizzat ifade etmiştir.Kabeye yönelerek namaz kılıyoruz.Allah Kabede değildir.Bu simgedir.Duada elimizi semaya doğru açıyoruz.İşte bu da Allahın Gökte olduğunu göstermez.''diyor kendisi.

Kısaca Kim Eşariliğe Maturidiliğe sapık gözüyle bakıyorsa, Asıl SAPIK ta kendisidir.Anlayan anladı...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:02:19 AM, Düzenleyen: Ahmed1.
Forumcu
beni vahhabide dediğinde baglamaz nevevide baglmz maturidide baglmz eşaride baglmz ibn teymiyye de baglamaz ibnul arabide baglamaz hiç kimse baglmz ayet ne demiş ben ona bakarım. Kuran kendisinin mübin mufassal oldugunu söylüyor kuranın başka görüşlere ihtiyacı yok
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
kuranın başka görüşlere ihtiyacı yok diyen ahmak o zaman sakın hadis yazma... rasulullahın sahabenin görüşünü yazma ....Allah a isnat ettiğin el (ki el demek anatomik olarak insan ve maymunda ve bazı hayvanda olan 5 parmaklı günlük hayatın birçok işini yerine getirmek için kullandığı organ) olarak anlıyor olman gerekir... çünkü bunu bilmeyen ilk defa okuyan insanlar böyle anlıyor...zaten alimlerimiz böyle anlamasınlar diye çaba göstermiş...ama senin inandığın Allah gökyüzünde tahtında olimposun tepesinde oturan elinde şimşekle hertarafta gücünü uygulayan yunan tanrısı ZEUS ise bize söyleki o zaman sana kafir diyelim....çünkü ALLAh yaratılan yada bizim aklımıza gelen hiçbir şeye hiçbir organa benzemez...
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
bunu hala burda tartışıyor olmamız saçma yeter artık.... cahillerin bunu sormasını beklerken.... 2 ayet okuyup kafası uyuşmuş aklını çalıştıramıyan adamlar bunu tartışıyor...güli cennet sen diyordun ki bu konular olmalı çünkü bilmeyenler sorar diye bakın hala ayet hadis yazan aklını çalıştıramayan adamlar bunu tartışıyor.. yani konu silinsin diye yazı yazıcam... Adam hala Allah göktedir... diye mekan izafe ediyor...madem öyle gökte olan Allahı gökyüzünü aşan uzay ve astronomi sahibleri yada Nasa hala niye görmüyor... çünkü vehhabilerden bazıları buna inanıyor uzaya gidince Allahı göreceklermiş....HAŞA.. gerçi zeusa inanıyorlarsa zeus da görünmedi diye cevap yazarlarsa şaşırmam... ya yeter artık ya bu adamlar böyle yazıyor hala susuyorsunuz .... adamlar ikna olmuyor...kuranın bir ayetini bile inkar adamı kafir eder... Allahı insan gibi değildir.... ateist biri gelmişti foruma ben termodinamikten cevap yazmıştım olasılık için cevap yazmıştım hatırlayın.. ben ona cevap yazmıştım.. adama 2 cevap yazıp ikna olmuyor diye forumdan attınız.. bu saçmalayanlar hala niye forumda barınıyor.... ...[color=#FF0000]madem herkes barınacak ateistler forumda dursun onları da atmayın[/color ]
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:10:13 AM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Forumcu
Sana göre ayetler açık olmayabilir ben açık olduğuna iman ediyorum. Sen Allahın ayetine olduğu gibi iman etmenin yunan tanrılarına inanmak olduğunu söyleyerek büyük bir vebalin altına yattın!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-12-2014, Saat:12:36 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.