You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İlginç Dini Bilgiler

İlginç Dini Bilgiler

( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
RE: İlginç Dini Bilgiler
keşke kaynak olsaydı yinede
ALLAH razı olsun
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
analizini ben yapayım
1-şeytanın çift cinsiyetli olduğuna dair bir delil yoktur bilakis hem cinsleri olduğuna dair deliller vardır..
Hani meleklere; Adem’e secde edin, demiştik de İblis’ten başka hepsi secde etmişti. O ise, cinnlerden olduğu için Rabbının emrinden dışarı çıkmıştı. Şimdi siz, beni bırakıp da size düşman olan, onu ve evladlarını/zürriyyetini/soyunu mu dost ediniyorsunuz? Zalimler için ne kötü bedeldir bu.

2-şeytan o kadar hızlı mı? bu ne kadar doğru bilinmese de cinlerin çok hızlı olduklarını biliyoruz, cin taifesinden olan şeytanların da çok hızlı oldukları açık.
Resulullah (sa) buyurdular ki: "Şeytan insanoğlunun damarlarında, kanın akışı gibi akar." kütübü sitte HadisNo : 5904
kanın 1 günde vücudumuzda tam 96 bin 540 km yol aldığını baz alırsak şeytanın hareket hızının hiçte az olmadığını anlayabiliriz..

3-rakamsal benzerlikler olsa bile ahiretin hakikati ile dünyanın hakikati başka şeydir.. bu benzerlik isim benzerliğidir bu yüzden bunu aynileştirmemek gerekir..

4- mezkur kimselerin böyle bir düşüncesi var mıdır bilemem ama 32 ya da 54 farz kısmı islamın orijinalinde olan birşey değildir... bazı ulema tarafından özetlenmiş bir sistemdir.. yoksa islam da Allah ve resulunun emrettiği yani kuran ve sünnetin emrettiği herşey farzdır...

5-dediğinin sahih bir kaynağı yok... böyle birşeyin olmasıda mümkün değil... ama orta doğuda fitnelerin zuhur edip kıyamete kadar kesilmeyeceğine dair bazı hadisler var...

6- top olayı bazı grupların ihdas ettiği birşey...

7-mitolojik bilgileri andırır tarzda birşey olmuş bu.. bazı israiliyat haberlerinde aktarılır bunlar ne kadar doğru belli değil ama doğru olmama olasılığı daha fazla..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Ekmelin yazdiklari daha mantikli geldi acikcasi.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.