You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
ilginç
Bizdeki 'Fransiz kaldim' lafi ingilizce'de Yunanlar için söyleniyor.Onlar bir seyi anlamadiklarinda, 'It is Greek to me' diyorlar. Yani, 'Bu bana Yunan'. Onlarda niye Yunan, bizde niye Fransiz kalindigi ise meçhul.

Italya'da birinin söyledikleri, karsisindaki kisi tarafindan yerine getirilmediginde ya da anlasilmadiginda, 'Che parlo Turco?' deniyormus. Anlamı: 'Yahu ben Türkçe mi konusuyorum?!' Bir de italyanlar çok sigara içenleri, 'Türk gibi sigara içiyorsun' diyerek azarliyorlarmis.

Ermeniler bir seyi anlamadiginda, 'Anladiysam Türk olayim' diyorlarmis. biz de anlamadigimiz zaman Arap oluyoruzya?
Buna karşılık , Fransizlar / Belcikalilar, "fort comme un Turc" derler bu bir deyimdir,zira "Türk gibi güclü" anlamina gelir....cok bilindik bir deyimdir
Almanca'da 'Türken' ve 'türken' diye iki kelime var. ilki bildigimiz 'Türk' demek. ikincisi ise 'hile yapmak' anlaminda kullaniliyor! Grup olarak bir lokantaya gittigimizde herkesin kendi yedigini ödemesine 'Alman usulü' deriz ya. ingilizce'de aynisi 'Going Dutch' kalibiyla Hollandalilar için kullaniliyor. Gerçi sonuçta birbirine çok benzeyen iki millet ama yine de Almanlar'i yok yere 'maddiyatçi' yapmisiz demek ki.

ifadeifade
alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
Cvp: ilginç
ilginçmiç cidden:D

sağolasın sim...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: ilginç
Saskin garippp
Rabbimiz Gunahlarimizi ve isimizdeki taskinligimizi bagisla, ayaklarimizi (yolundan) kaydima, kafirler topluluguna karsi bizi muzaffer kil."
( Ali Imran-147 )

Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eger bizi bagislamaz ve bize acimazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz."
( Araf- 23 )

NE VARKİ GİRİŞECEK PAZARLIĞA ECELLE,SERMAYEM TEK KELİME "ALLAH AZZE VE CELLE"
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: ilginç
Bilmiyordum ilgincmiste gercekten.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.