You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İlahiyat hakkında

Acemi Üye
İlahiyat hakkında
Selamun aleyküm arkadaşlar. Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim. Şuan ünv. 4 yıllık teknik bir bölümde öğrenciyim. İkinci üniversite olarak atatürk ünv. ilahiyat bölümüne kaydolacağım. İmam olmak istiyorum ama hafız değilim. 2 yılda kuranı ezberlemem olanaksız. Çünkü iki üniversite aynı anda olunca dersler de yoğun olacaktır. Kuran okumayı biliyorum ama dediğim gibi hafız değilim. Bazı arkadaşlar tecvid filan bilmezsem imam olamayacağımı söylüyor. Bu durumda sizce bu bölümü bitirmem mantıklı olur mu? İmam olan arkadaşlar varsa eğer bu konuda bilgi verirlerse sevinirim. Biraz araştırdım ama internette çok eski konular var tatmin edici değil gülücük

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Aksi halde adalet bölümüne kaydolacağım.
insan değil de ağaç olsam,
dallarımın arasından rüzgar esse...
yapraklarım, çiçeklerim meyvelerim olsa!
mevsimleri yaşasam...
gövdeme bir insan yaslanıp uyusa...
ben bunları hiç bilmesem, sadece ağaç olsam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-03-2014, Saat:01:26 AM, Düzenleyen: Farazi.
General
RE: İlahiyat hakkında
Teknik bölümde okuyorsan iş hayatında elinde bir kozun olacak zaten iş konusunda,adalet okumana gerek yok bence

ilahiyat okursun 2 yılda öğrendiğin kadar arapça da öğrenirsin dini bilgi de öğrenirsin

mezun olduktan sonra da illa hemen imam olacaksın diye kaide yok ki

artık kuran öğrenmen o kadar kolalaştı ki,bunun üzerine de az çaba gösterirsen mezunlduktan 1 yıl sonra bayağı geliştirmiş olursun kendini

hem ilahiyat okuyarak hem bu dünya da hem ahirette sana yarar getirecek nice bilgiler kazanırsın

sana tavsiyem kesinlikle ilahiyat okumandır
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
mevsimleri yaşasam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-03-2014, Saat:02:16 AM, Düzenleyen: Farazi.
Acemi Üye
Bu konuda aynı fikirdeyiz. Zaten 4 yıl bittiğinde kazanç amaçlı mesleğim olacaktır. Aynı anda iki farklı kurumda çalışamam. Ama ilahiyat okursam diğer taraf yine elimde koz olarak kalabilir. Olur ki nasip olmazsa ondan devam edebilirim. Benim kararım kesin zaten ancak kurandaki bir kısım süreleri ezberlemek içinde zaman ayırıp sıkı çalışmak gerekecek. Sonucta zaman hızlı aksa bile 2 yıl kısa zaman değil. Bu süre içinde birçok sureyi ezberleyebilirim. Allah senden razı olsun kardeş çevremde de dilimden anlayan bir kişi bile yok. Ne yapacan imamlıgı filan diyor birde gülücük

İmam olduğumda tekrar buraya gelip mesajları okumak da nasip olur inşaallah gülücük
mevsimleri yaşasam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kardeşim imam demek önder demektir sözlük anlamında

müslümanlara önder olmak hiç kötü birşey olur mu ya

hem demin dediğim gibi ,bu yola imam olmak için çıkarsın,belki olamazsın ama Allaha daha yakın biri oluverirsin

sureler,dualar,nasihatlar öğrenirsin bu dünyayı da kazanırsın ahireti de inşallah gülücük

kim ne öğrenirse kendisine yarar kardeşim,ahirette keşke arkadaş çevremin sözlerini dinlemeyip imam olsaymışım en azından o yola çıksaymışım dememek için bu yola çıkmanı tavsiye ederim

unutma ki çıkacağın bu yolda kaybetmek olmayacakgülücük

kazan mübarek olsun inşallahgülücük
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-03-2014, Saat:10:27 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Acemi Üye
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Baya zor dersler var gibi. Ancak elimden geleni yapacağım.
İnşallah olur diyelim. Dualarınızı eksik etmeyin...
mevsimleri yaşasam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Arapçadan kaldım iyimi Sad Çok zor Çok... Sad
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Benimde Arapçam var biraz ama Dini Bilgiler yönünden var.Konuşma yönünden biraz zayıfım.

Ama bir Arapla hasbihal edicek kadar bilirim gülücük Suriyeli kardeşlerimizle konuşup daha da geliştiyoruz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2014, Saat:11:48 AM, Düzenleyen: Ahmed1.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.