You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İki gün kaza orucu tutmak

Profesör
ki gün kaza orucu tutmak

Sual: Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlar tam isabet etse, yani 30 gün oruç tutsak, dinin emrine uygun şekilde hilâl gözetlenmediği için yine bayramdan sonra iki gün oruç tutmak gerekiyor mu?

CEVAP

Evet, hilâl dinin emrine uygun gözetlenmediği için, tutulan oruçların tamamı, Ramazana rastlasa bile, ilk ve son günü şüpheli olduğundan bayramdan sonra, iki gün kaza orucu tutmak gerektiği Bahr, Hindiyye, Kadıhan gibi muteber eserlerde yazılıdır. Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri de, (Böyle yerlerde bulunan Müslümanların bayramdan sonra, dilediği zaman, kaza niyeti ile, iki gün daha oruç tutmaları lazımdır) buyurmuştur.

Şevval ayında altı gün oruç tutarken, kazaya da niyet edilirse, varsa hem kaza borcu ödenmiş olur, hem de bu ayda fazileti bildirilen altı gün oruç tutulmuş olur.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: İki gün kaza orucu tutmak
ben nasıl başlayacağımı bilemiyorum,2 tane zaten tutmadığım oruç var seferiydim onlara bugün başlayacam inşallah,bir yandan dersane başlıyor bir yandan şevval ayının yarısı bitti,bir yerden başlamak lazım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Allah kolaylığını verir : )
ama tabi sağlığında önemli kendine güveniyorsan niyet et.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.