You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ii forumlar adminler arkadaslar ??

Cezalı Üye
Kiyamet kopmasindan sonra ahiret hayatinin basladigini biliyorum ama sadece aklima takilan su var Allah isterse tabi başka varliklar evren falan yaratabilirmi gucu yetermi ?o isterse yapabilirmi ??
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: ii forumlar adminler arkadaslar ??
merhaba,

tabiki yaratabilir ,yaratmıştır da...zaten

"seni ancak 'alemlere' rahmet olarak gönderdim" ayetinden bile anlayabiliyoruz ama istersen erzurumlu ibrahim hakkı nın mearifetname adlı kitabını okuyabilirsin. mearifetname adında başka kitap varmı bilmiyorum ama sanırım bu kitapta okumuştum , özel vazifeler için görevlendirilmiş varlıklar yer alıyor bu kitapta.

ayrıca bizim bilmediğimiz (ama aslında bilinen mesela Muhammed (s.a.v.) nin bildiği) varlıklar vardır.

neticede kuranın hepsini şu an bilmiyoruz. yani entropi idi sanırım (entropi düzensizliğin bi ölçüsü ama bu anlamı var mı bilmiyorum,yani başka anlamı burdaki anlamı karşılayan) ingilizcesi ambuguity olması gerek.

bazı ayetler birkaç tane veya daha fazla durumu birden sağlar.

neyse özetle evet tabiiki yaratabilir ,zaten kuranda yer alan tanımlara göre o sonsuz güç sahibidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bir şeyi dilediği zaman, O’nun emri o şeye ancak “Ol!” demektir. O da hemen oluverir. Yasin/82
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Allah için yaratmak sıradan bir olaydır. Bizim için nefes alamk, görmek, duymak ne kadar sıradansa, Allah içinde öyledir. O sürekli alemler yaratandır. Bizim alemimizde o yarattıklarından sadece biridir; o kadar.

Ve bir de kıyamet konusu çok yanlış anlaşılıyor.

Kıyamet ölüm veya yok oluş demek değildir.

Tam tersine gerçeğin o kadar net bir şekilde ortaya çıkacak ki batıl denilen yok olacaktır. Ama bunun çok ağır bir bedeli olacaktır. Batılı yaşayan insanlardır. Batılın yok olması demek, insanların çoğunun yok olması demektir.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.