Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
ii forumlar adminler arkadaslar ??
ii forumlar adminler arkadaslar ??
tabiki yaratabilir ,yaratmıştır da...zaten
"seni ancak 'alemlere' rahmet olarak gönderdim" ayetinden bile anlayabiliyoruz ama istersen erzurumlu ibrahim hakkı nın mearifetname adlı kitabını okuyabilirsin. mearifetname adında başka kitap varmı bilmiyorum ama sanırım bu kitapta okumuştum , özel vazifeler için görevlendirilmiş varlıklar yer alıyor bu kitapta.
ayrıca bizim bilmediğimiz (ama aslında bilinen mesela Muhammed (s.a.v.) nin bildiği) varlıklar vardır.
neticede kuranın hepsini şu an bilmiyoruz. yani entropi idi sanırım (entropi düzensizliğin bi ölçüsü ama bu anlamı var mı bilmiyorum,yani başka anlamı burdaki anlamı karşılayan) ingilizcesi ambuguity olması gerek.
bazı ayetler birkaç tane veya daha fazla durumu birden sağlar.
neyse özetle evet tabiiki yaratabilir ,zaten kuranda yer alan tanımlara göre o sonsuz güç sahibidir..
Ve bir de kıyamet konusu çok yanlış anlaşılıyor.
Kıyamet ölüm veya yok oluş demek değildir.
Tam tersine gerçeğin o kadar net bir şekilde ortaya çıkacak ki batıl denilen yok olacaktır. Ama bunun çok ağır bir bedeli olacaktır. Batılı yaşayan insanlardır. Batılın yok olması demek, insanların çoğunun yok olması demektir.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi