You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İhlasla yapılan yemek

İhlasla yapılan yemek

-İKRA-
İhlasla yapılan yemek
Kardeşlerim,
Yaptığımız yemekleri, ( mümkün olduğunca) abdestli olarak, zikirle, duayla yaparsak hem bereketli olacak,
hem de Allah'ın izniyle; bu ihlasla yapılan yemekler, ikram ettiğimiz kişilerde
manevi şifaya sebep olabilecektir.

Bu konuda şöyle örnekler verelim:

Hz. Nesibe (r.a.) yemek yaparken Allah’ı zikrederdi, isterdi ki yaptığı yemeği yiyen evlatları Allah ve resulu yolunda şehit olsun. Yüce Rabbimiz onun niyetlerini gerçekleştirdi. Oğlunun şehit olduğu haberi geldiğinde: “Elhamdülillâh, ben de şehid anası oldum!” diyerek sevinmiştir ve Yüce Rabbimiz ona hem evlatlarının, hem de kendisinin şehitliğini nasip etmiştir.

Yahya Baba, II. Beyazıt Hân zamanında, Edirne Beyazıt Külliyesi'nin baş aşçılarından biridir. Arkadaşları hoşaf, kebap, sebze, bakliyat pişirir. Ama onun ihtisası pilavdır. Mübarek, işe girişti mi, ibadet ettiğini sanırsınız. Pirinçleri salavat getire ,getire ayıklar yağını tekbirlerle eritir. Tuzunu besmele ile, suyunu Fatihalarla salar. Zaman, zaman gözünü yumar, enbiyayı, evliyayı aracı yapar, Cenab-ı Haktan bereket arzular. Onun pilavı herkese yeter, hatta artar. Ancak o tek pirinç tanesine bile kıyamaz; artanı Tunca nehrine atar. Balıklar onun geleceği saati bilir, köprü başında toplanırlar,
kalan pilavdan onlarda nasiplenirdi.

Muhammed Bakibillah hazretleri (k.s.),
yemek pişirenin abdestli olmasını, yemek pişirirken dünya kelamı söylenmemesini tembih ederdi. "Salih olmayanın yemekleri feyzin gelmesine engel olur." buyururdu.

Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-08-2014, Saat:02:24 PM, Düzenleyen: Zehan.
Profesör
RE: İhlasla yapılan yemek
önemli detay teşekkürler gülücük
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Bilmemekle birlikte konu üzerinde şaşkınlığımı ifade etmek isterim.
Eyvallah.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Yemek yerken de zikir, fikir, şükürden ayrılmamalıyız.

Yemekten önce besmele çekmek - zikir
Yerken nimeti vereni düşünmek - fikir
Yemekten sonra elhamdülillah demek - şükür

Rabbimiz bizleri;
yemeği hem yaparken, hem yerken O'nu unutmayanlardan etsin. (Âmin)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ben küçüklüğümden beri büyüklerimden şunu gördüm işittim.yemek yapmaya başlamadan önce besmelenin arkasından fatma anamızın eli olsun inşALLAH diyerek işe başlarlardı...bende yıllardır aynısını yapıyorum..yanlışmı acaba??
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.