You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İhlas Süresinin Fazileti

İhlas Süresinin Fazileti

Forumcu
İhlas Süresinin Fazileti
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Sahih-i Buhârî'de Ebu Said el-Hudri'den şöyle dediği sabittir: Bir adam bir diğerinin "De kii O Allah'tır, bir tektir" Sûresi'ni okuyup ve defalarca tek­rar edip durduğunu işitti. Sabah olunca Peygamber (sallallahu aleyh' ve sellem)'e geldi. Ona bu du­rumu anlattı. Bu adam bu sûreyi azımsıyordu. Bunun üzerine Rasûlullah (sallallahu aleyh' ve sellem) şöyle buyurdu; "Nefsim elinde olana yemin ederim ki o, Kur'ân'ın üçte bi­rine denktir Buhâri, IV, 1Ş15, VI, 2449, 2685; Ebu Davud, H, 72; Nesâi, II, 171; Muvatta, I, 208; Müsned. III. 3. 35. 43.

Ebu Said el-Hudri'den şöyle dediği rivayet edilmiştir: Peygamber (sallallahu aleyh' ve sellem) ashabına dedi ki: "Sizden herhangi bir kimse bir gece Kur'ân'ın üçte birini okumaktan yana aciz kalır mi Bu onlara ağır geldi ve: Buna hangimizin gü­cü yeter, ey Allah'ın Rasûlü? dediler. Peygamber şöyle buyurdu: "O Al­lah'tır. Bir tektir. Sameddir (Sûresi) Kur'ân'ın üçte birine denktir." Bu ha­disi Müslim, Ebu'd-Derda yoluyla bu manada rivayet etmiştir Buhâri, IV, 1916; Müslim, 1, 556; Tirmizi,V, 167; Dârimî, II, 552, 553; Müsned, V, 195,

Ebıı Hureyre'den de şöyle dediğini rivayet etmiştir: Rasûlullah (sallallahu aleyh' ve sellem) bu­yurdu ki; "Toparlanınız, çünkü ben -size Kur'ân'ın üçte birini okuyacağım." Toplananlar bir araya geldi, daha sonra Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) (yanlarına) çıkıp "De ki: Allah'tır, bir tektir" Sûresini okudu, sonra içeri girdi. Birbirimize: Be­nim görüşüme göre buna sebeb ona semadan gelen bir haber olmalıdır. Onun içeri girmesine sebep teşkil eden odur. Daha sonra çıkıp şöyle dedi: "Ben si­ze Kur'ân'ın üçte birini okuyacağımı söyledim. Haberiniz olsun ki o (sûre) Kur'ân'ın üçte birine denktir Müslim, I, 557; Tirmizi, V, 16H; Müsned, II, 429

Müslim'in, Aişe'den rivayetine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bir adamı bir askeri birliğin başında kumandan olarak gönderdi. O namaz kıldırdığında arkadaş­larına Kur'ân okuyor ve sonunda da "De ki: O Allah'tır, bir tektir sûresi ile okumayı sona erdiriyordu. Geri döndüklerinde bu durumu Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'e aktardılar. Peygamber: "Ona niçin böyle yaptığını sorunuz" diye buyurdu. Ona sordular, şu cevabı verdi: Çünkü o Rahman (olan Allah)'ın sıfa­tıdır. Ben o sûreyi okumayı seviyorum. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: "Ona aziz ve celil Allah'ın da onu sevdiğini bildiriniz Müslim, I, 557; Nesâi, 11, 170.

Tirmizî, Enes b. Malik'ten rivayetle dedi ki: Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) ile bir yere geldik. Bir adamın "De ki: O Allah'tır, bir tektir" sûresini okumakta olduğunu duydu. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem): "Vacib oldu" dedi. Ben: Vacib olan nedir? de­dim. O: "Cennettir" diye buyurdu. (Tirmizi) dedi ki: Bu hasen, sahih bir ha­distir Tirmizi, V, 167; Hâkim, Müstedrek, I, 754; Nesâî, II, 171; Muvatta, I- 208; Müsned, II-535. Ancak hepsi de: Ebu Hureyre'den... diye rivayet etmişlerdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İhlas Süresinin Fazileti
eyvallah....
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.