You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İHH-Yetim Kampanyası...

İHH-Yetim Kampanyası...

Cezalı Üye
İHH-Yetim Kampanyası...
Neden Yetim?
Dünyada savaş, açlık, yoksulluk vb. sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunmaktadır. Irak’ta devam eden savaş boyunca 5 milyon civarında çocuk yetim kalmıştır. Afrika’da binlerce çocuk iklim koşullarındaki olumsuzluklar, iç çatışmalar ve benzeri nedenlerle yetim ya da korumasız durumdadır. Pakistan, Açe, Bangladeş gibi doğal afetlerin büyük yıkımlara sebep olduğu bölgelerde de binlerce çocuk yetim ve korumasız kalmıştır.
Bu çocukların akıl, beden ve ruh sağlıklarını ifsad edecek en büyük tehdit ve tehlikeler ise şöyle sıralanabilir:
İnsan tacirleri
Organ mafyası
Açlık
Misyonerler

Yetim Yardım Çeşitleri:
Barınma: Çocuklara emniyet ve güven atmosferinde yaşamalarını sağlayacak barınma imkânları sağlanır.
Gıda: Çocukların asgari beslenme standartlarında gıdaya ulaşmaları sağlanır.
Giyecek: Çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak giyecek temin edilir.
Sağlık: Çocukların sağlık ihtiyaçları için tıbbi kontrol ve ilaç temin edilmesinin yanı sıra psikolojik destek sağlanır.
Eğitim: Mesleki ve dinî eğitim desteklenerek çocukların topluma entegrasyonunu ve sosyalleşmelerini sağlayacak programlar gerçekleştirilir.
21 Aralık 2013 tarihi itibariyle henüz bakımı üstlenilmeyen sponsorsuz yetim sayısı ve bölgeleri:
BÖLGELERDEKİ TOPLAM YETİM SAYISI
BÖLGE SAYI
AFRİKA 31
ASYA 7
BALKANLAR 6
GÜNEY AMERİKA 12
KAFKASYA 13
ORTADOĞU 57
TÜRKİYE 8
TOPLAM 134
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: İHH-Yetim Kampanyası...
Allah şöyle buyurur ayette:"İnsan aceleci yaratılmıştır." Yani aslı itibari ile bu özellikte yaratılmıştır. Diğer bir ayette:"Kötülük ona temas ettiğinde korkar. İyilik ulaştığında cimrileşir."
Başka bir ayette ise:"Nefsinin cimriliğinden korunmuş kimse" diyerek cimriliği insan nefsine nisbet etmiştir. Bunun esası şudur:"Kul, varlığını Allah'tan kazanmıştır. Böylece kul, vermek değil almak özelliğinde yaratılmıştır. O halde kulun hakikati sadaka vermeyi gerektirmez. Kul sadaka verdiğinde onun sadakası, Allah'ın kendisinde yaratmış olduğu nefsinin cimriliğinden korunmuş olduğuna kanıttır. Bu nedenle Allah, kudsi hadiste şöyle buyurur:"Sadaka burhandır(kanıttır)."

Fütuhât-ı Mekkiyye-Muhyiddin İbnü'l-Arabî
Deliye her gün  bayram...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.