You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tarihcesi...

Kavgaci
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ülkemizde din bilimleri alanında yüksek öğretim veren ilahiyat fakültelerindendir. 2008 yılında açılan fakültemiz eğitim-öğretime 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında başlamıştır. 4 yıllık bir fakülte olup eğitim-öğretim dili Türkçedir. Fakültemizde İslami bilimler ve din bilimleri alanında öğrencilere sahih dini bilgi ve bilgiyi kullanma metotları verilmesi amaçlanmaktadır. Alan uzmanı öğretim elemanları tarafından akademik düzeyde dersler verilmektedir. Fakültede tam gün eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Fakültemiz eğitim-öğretim kadrosu, 2009 yılı itibariyle, 1 profesör, 2 doçent, 11 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 15 öğretim elemanından oluşmaktadır.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümleri bazında üç akademik bölümden oluşmaktadır. Bölümler bir ilahiyat öğrencisinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve donanımları kazandıran söz konusu bölümlerin ilgili derslerini alarak ilahiyat fakültesi mezunu olarak diploma alırlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tarihcesi...
Kadrosu daha gelişir inş... İlahiyat fakültesi çoğu şehirde açıldı iyi değerlendirmek lazım açmak mesele değil zaten İlim üretmek mesele Teşekkürler..
Vesselam...!

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.