You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İçten söylenmiş bir söz

İçten söylenmiş bir söz

Yeni Üye
İçten söylenmiş bir söz
Selamun aleykum,

Daha önceden bu hesap ile kendi sorumu sorup cevabımı almıştım, yakın bir arkadaşımın başına aşağıdaki hadise gelmiş cevabını merak etmekte.

Geçen gün kazayla bir yerine bir zarar gelmiş. Bunun sonucunda hastane yolunda iken eğer ciddi bir şey çıkmaz ise içimden aslında zaten dinimizde haram kılınmış olsa da o bir daha içki içmeyeceğim diye geçirmiş.

Şimdi ciddi bir şey çıkmadığı halde o, o halde söylediği sözü bozmaktan korkuyor ve böyle de bir durumu var.

Bunun hükmü nedir arkadaşlar?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: İçten söylenmiş bir söz
Demekki insanın dinimizcede hoş karşılanmayan, haram kılınan eylemlerden uzak durması için ölümle burun buruna gelmesi gerekiyormuş (!) Sonrada iyileşince o ölüm korkusu tekrardan hepten unutuluyor..Bu hepimiz için geçerli.Ne kadar aciziz, ne kadar iradesiziz..
Ölümle burun buruna gelmek insanın kendisine kısa süreliğinede olsa bir çeki düzen vermesine, tabiri caiz ise reset atmasına sebep oluyor..En büyük gerçekliğin karşında bulunacak çünkü o aşamadan sonra..
Herneyse..Arkadaşınız Haşa Allah ile pazarlık yapıyor olamaz değil mi?! Yani arkadaşınız vermiş olduğu ya da yapmamayı vaad ettiği durumdan, sözden dolayı iyileşti ve kendisini sağlığı açısından toparladı sayılmaz..Bu Allah'ın arkadaşınıza bir lütfudur. Lakin Söz verirken Allah lafzını kefil gösterdi mi sözüne yani yemin etti mi? Eğer etti ise bu kefareti gerektirir diye biliyorum..Eğer yemin etmedi ise burdada yine Allaha verdiği sözde sadık olmama, sadık kalamama söz konusu. Buda tövbeyi gerektirir..Ama herşey bir tarafa bir haramı yeniden işleme durumundan dolayı yerine getirilmesi gereken kefaret ya da edilecek tövbe ne derece yerindedir onu bilemeyeceğim Saskin ve çok tuhaf bir durum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-11-2014, Saat:10:42 AM, Düzenleyen: Mihman.
General
İçten geçirilen hiçbir şeye itibar olunmaz.Ağızdan o cümlelerin,en azından kendimizin duyacağı şekilde çıkması lazım.

Yoksa içimizden neler neler geçiyor.Onlarla mesul olsaydık dünya yaşanmaz olurdu.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Genç bi arkadaş olduğu belli üzücü bi durum, soruna cevap veremiycem daha bilgili abilerim abilerim cevap verecektir , sizin durumunuz aynı şöyle .. Aklıma geleni yazıcam insanın Allahtan kitaptan vs den hiç haberi yok ayağına taş takılsa yada herhangi sebepten dolayı başına bişey gelse Allah Allah dye yalvarmalar yakarmalar başlıyor , ayağı takılıyor hemen bi besmele çekmeler .. Korku salınsa içine allahım yardım et vs demeler.. Bilmiyorum yani ..
Cahillik yıllarınızı zamanlarınızı haram kılınan şeylerle geçirmeyiniz sonra çok pişman olursunuz .. En güzel ibadet gençlikte yapılandır ..
İster üstünüze alın ister oralı olmayın ben genel olarak anlattım .. Sorunuzu okuyunca ilk aklıma gelen bunlardı zeynep arkadaşımızda vesile oldu tabiki ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Allah razı olsun hepinizden.

Cevaplarınızın hepsini ona ileteceğim tek tek inşallah.
Ve yazdığım gibi de içinden geçirmiş sözlü olarak sesli bir şekilde bir şey söylememiş. Şu an herşey için çok pişman ama inşallah doğru kurtuluş yolunu bulur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.