You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İçkinin/alkolün necis oluşu hakkında

General
selamun aleykum. malum fıkıh alimlerinin bildirdiği üzere söylenen şey hep içkinin ağır necaset oluşudur ki maide 90 ayeti buna delil getiriliyor. fakat maide 90 ı incelediğimizde kumar aletleri ve putlar da anılıyor, fakat ben islam fıkhına dair bugüna kadar okuduğum az buçuk şeyde "kumar aleti necasettir" gibi bir şeye rastlamadım. ayetin zahirine göre içki maddi manada pislik ise kumar aletleri ve putların da maddi pislik olması gerekmez mi? ve ayrıca içkinin maddi pis olduğu konusunda sünnette ya da sahabenin tatbikinde ne var?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: İçkinin/alkolün necis oluşu hakkında
Allah subhanehu mukafatlarını versin..maalesef burada yanılıyorlar, içkide diğer zikri geçenler gibi manevi pisliktir.. mefhumu mutlaktır.. çünkü burada zorunluluk var.. üstelik tahsis edebileceğimiz bir nass da yok.. eğer var ise elbette o zaman dedikleri gibi olur.. ama öyle bir nass yok en azından biz görmedik görene kadarda ayeti tahsis edemeyiz..
bu yüzden alkolün fıkhı hükmüde bu şekildedir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ahi sünnette bir karşılığı var mı bu konunun? sahabenin uyduğu hüküm ne, bir icmadan vs bahsedilemiyorsa ulema kendi tenkid ettiği iş olan "sorgulamadan zahirini alma" işini yapmış olmuyor mu?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
eğer bu onların dediği gibi olsaydı sünnette böyle bir hüküm olurdu fakat sahabiler bizim dediğimiz şekilde anladıkları için böyle birşey bildiğim kadarı ile yok.. çünkü iddia varsa böyle birşeyin olması gerekirdi böyle birşey olmadığı için iddia sadece iddia olarak kalıyor..
zahir meselesine gelince bu ayetin zahiri içkinin manevi pislik olmasıdır.. insanlar zahir kelimesini yanlış algılıyorlar.. zahir sadece maruf anlam ya da daha doğru bir tabirle halk arasında akla ilk gelen anlam değildir, bu yanlış değil fakat doğrunun tamamı değildir. bazen kelime, çoklu anlamı içerisinde barındırır bunların barındırdığı anlamlar zorunlu mefhumuna göre bir tanesini gerektirir.. işte bu zahirdir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
anladım, Allah razı olsun kafamdaki bir soru işareti gitti Allahın izniyle.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
içki/alkol necistir..
Aklı örten her şey necis-tir( pisliktir-kirlidir.)Psikanaliz bireyde anamnez gerektirir. alkol manevi değil maddi somut bir necis-tir.süregeni biyolojiktir.Bu bağlamda ibn sinaya baktığımızda düşüncelerde bile pisliği görmekteyiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
maddelerin necisliği dediğimiz olayın farklı yönleri var. elbette Allah içkiye necis demişken biz değildir dersek ayete ters konuşuruz. fakat idrarın necisliği ile şarabın necisliği aynı necislik değildir. bahsi geçen konu budur, yoksa içinde içilmesi haram olan etil alkolü barındıran kolonya parfüm şampuan vs şeylerin kullanılmasının caizliği dışında içkinin içilme niyetli kullanılmas haramdır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
monolog algı demişsin de kendi tekçi algından dışarısını uyduruk olarak görmekten ileri gidemiyorsun. söylediğin tüm "akılcı, düşünceyi destekleyici" vs şeylerle çeliştiğinin farkında ol.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.