You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İçinizde Hiç Aşık Olmamış Olan Var mı?

Yönetici
[Resim: HEY-HAT.jpg]

Şems halk tarafından sevilmeyen bir kişidir. Onun Konya yı terk etmesi için bin bir yola başvuran halk bunu başaramamıştır.

Konya'nın İleri gelenleri bir gün Mevlana ve Şems'i bir yemek ziyafetine çağırırlar. Amaçları Şems'i rezil edecek, küçük düşürecek bir oyun oynamaktır.

Şems, davet edilmesinin altında bir iş olduğunu anlar ama yinede ziyafete katılır.

Şems ve Mevlana ziyafet yerine gelirler çok iyi karşılanırlar. Yemekten önce yapılan hasbi halden sonra bir meczup Konya ileri gelenlerinin tembihlediği şekilde ayağa kalkarak der ki;

-Şems hazretleri namınızı, ilminizi ve ferasetinizi duydum bana ancak sizin yardım edebileceğinizi söylediler. Bir hacetim var sizden isteğim bana yardım etmeniz, ben eşeğimi kaybettim günlerdir arıyorum fakat bir türlü bulamadım, lütfen eşeğimin nerede olduğunu bana söyler misiniz?" der. Tabi ortada kaybolmuş bir eşek yoktur. amaç Şems'i rencide etmek.

Şems, eli ile meczuba işaret ederek oturmasını söyler. Devamla sorar,

-İçinizde hiç aşık olmamış olan var mı?

Eşekle aşk arasında bir bağlantı kuramayan insanlar cevap vermemiş. Şems soruyu tekrar etmiş

-İçinizde hiç aşık olmamış olan var mı? Eşeği bulmak için soruyorum içinizde hiç aşık olmayan varsa bana söylesin demiş.

İleri gelenlerden üç kişi el kaldırmış. Üçü de ben hiç aşık olmadım demiş.

Şems; eşeğini kaybettiğini söyleyen meczuba dönerek.

-İşte buldum demiş hemde üç tane. Sen bir eşek kaybetmiştin ben sana üç tane eşek buldum . demiş.

[Resim: stnet-fpp-1110.png]
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-08-2015, Saat:10:29 AM, Düzenleyen: alpi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.