You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İÇ HUZURU ARAMAK VE BEKLEMEK

Acemi Üye
26 yaşındayım 22 yaşımda hissettim huzuru 1 sene sonra tam tersi oldu ve tekrardan iç huzuru yakalamak için bekledim hala bekliyorum aradan 4 sene geçti hala bekliyorum yıllardır ağladım dünyam da ki yaşamdan keyif alamadım.Hastalık geldi vesvese küfürlü vesvese kalbim artık temiz iyi güzel düşünemiyor ağzımdan yanlısıkla bile farketmeden bazen birden çıktığı zamanlar oluyor kötü kötü rüyalar görüyorum çok şey yaşadım çok dua ettim ediyom da ama kalben dua edemiyom namaz kılamıyom ağlamak istiyom olmuyo

3 gün önce öksürük anında küfür gibi bişi oldu sonra nebilim bilerek öksürürken küfür oluyo öksürük anında küfür olması neyin nesi anlamadım
kalbim artık vicdansız gibi işim bitmiş gibi gitmediğim hocada kalmadı birden küfür hissi geliyo sonra gidiyo içim boşlukta kalıyo Allah beni sevmiyo mu Sad mutlu değilim işte Sad dünyanın en mutsuz insanı benim bilerek içten öksürük anında kötü söz olması günah mı öksürük olayından önce camii'de namazda ağladım dua da ağladım gözümden yaşlar geldi şimdi yok şimdi içim huzursuz ümidsiz kapkara bişi anlamadım Sad kötü kötü söz hisleri geliyo nebilim imanı neden hissedemiyom Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-06-2014, Saat:09:53 PM, Düzenleyen: TisselTassal.
.
RE: İÇ HUZURU ARAMAK VE BEKLEMEK
Çoğuzaman sizi anlayamıyorum tisseltassal icon yani öksürürken küfretmek falan..hakkaten ifade etmek istediğiniz şeyi anlamıyorum..bundan öncede bir başlık açmıştınız onuda anlamamıştım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
bende kendimi anlamıyorum Sad konuyu doğru yere açmak istiyom Sad ruyamda saç tıraşı oluyom jiletle kıllarımı kesiyom sonra aynaya bakıyom gözlerim şeytan gibi kırmızı oluyo korkuyom uyanıyom ustume ağırlık çökmüş baba diyom sesim gitmiyo elimi kaldıramıyom şeytan geldi diye solenıyom
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kalbim imanı hissedemiyo neden duygularım kendı kendıne değişiyo Sad secde etmek istiyom ağlaya ağlaya ama olmuyo Sad imandan haşa kaçmak hissi var bunu yaşamadım önceden
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ah kardeşim ah

Allaha ulaşmanın reçetesi namaz kılmak dua etmek gözden yaşlar akıtmak olsaydı

nice münafıklar nice kalbinde binbir türlü hastalık bulunan insanlar takva sahibi olurdu

yada şeytanın kalbinde vesvese verdiği her müslüman dinden çıksa müslüman kalmazdı nerdeyse

bu namazlar dualar hepsi vesile Allaha ulaşmak adına vesilelerdir

önemli olan namazımızdaki dualarımızdaki samimiyetimiz,takvamız Allaha beslediğimiz inancımız

Allaha inançlı,saygıylı,iman dolu bir kalbi kendimize kabul ettirebilirsek

dille söylediğimiz zikirlerle de kalbimizden geçirdiğimiz Allah hatırıyla da Allaha ulaşırız

ve iman dolu bir kalbi inşaa edebilirsek bunu ne şeytanın vesveseleri ne de nefsimizin arzu ve istekleri yıkmayı başaramaz

Kendini şartlama bence ,Allaha inanıyorsan ,bu dünyaya imtihan için geldiğimize insanıyorsan ve ölünce de Allahtan başkasına döndürülmeyeceğini düşünüyorsan doğru yoldasın demektir

eğer sen bu şekilde iman etmişsen ve Allah kalplerde olanı bildiğine göre Allah da içinde beslediğin duygulardan seninle birlikte haberdar oluyordur

sen sadece doğru inanmaya ve mümkün olduğunca günahlardan kaçınmaya gayret et

sıkıntıda olduğunu söylüyorsun ama Allahın kitabından bi ayet hatırlatmak istiyorum sana

Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?
Peygamber ve onunla beraber mü'minler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki Allah'ın yardımı pek yakındır. Bakara ﴾214﴿

mesele iyi bilmek
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Evet zor bir durum, şeytanın vesveseleri nefsin fısıltıları yaşadıkalrınız bu çok açık..elbette her derde çare veren Allah bu sıkıntıyada bir çare yaratmıştır..

1. günde mutlaka bir cüze yakın kur'an okuyun ( eğer kur'an bilmiyrosanız hemen bir kursa kaydolun öğrenin)
2: günde 10 sayfa Kur'an meaali okuyun üzerinde düşünün..

3 Günlük tesbihatınız olsun ( mesela günlük 500 defa süphanallahi vebihamdihi, süphanallahil azim esteğfirullahi ve etübü ileyh)

4: mümkün olduğu kadar boş konuşmamaya gayret edin.

Alah hayırlı şifalar versin ..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.