You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İBRET:ŞEYTANIN ELİ AVUCUMDADIR

" HACI "
HUZEYFE(R.A.)ANLATIYOR:"RASULULLAH(A.S.)'IN YANINDA YEMEĞE OTURUNCA,YEMEĞE BAŞLAMADIKÇA,ELİMİZİ YEMEĞE UZATMAZDIK.BİR SEFERİNDE YİNE O'NUNLA YEMEĞE OTURMUŞTUK.BİR KÜÇÜK KIZ GELDİ,SANKİ ARKADAN İTENİ VAR GİBİ HEMEN ELİNİ YEMEĞE UZATTI.RASULULLAH (A.S.)ONUN ELİNDEN TUTTU.ARKADAN BİR BEDEVİ GELDİ,SANKİ ONUN DA ARKASINDAN İTEN BİRİ VAR DI,ALELACELE O DA ELİNİ YEMEĞE UZATTI.RASULULLAH(S.A.S.)ONUN DA ELİNDEN TUTTU VE ŞUNU SÖYLEDİ:

"ŞEYTAN,ÜZERİNE ALLAH'IN İSMİ ZİKREDİLMEYEN YEMEĞİ KENDİNE HELAL SAYAR.NİTEKİM SAYESİNDE YEMEĞİMİZİ KENDİNE HELAL KILMAK İÇİN BU CARİYEYİ GETİRDİ.BEN DE ELİNDEN TUTTUM.BUNUN ÜZERİNE ŞU BEDEVİYİ GETİRİP,ONUNLA YEMEĞİ KENDİNE HELAL KILMAK İSTEDİ.BEN ONUN DA ELİNDEN TUTTUM.NEFSİM KUDRET ELİNDE OLAN ALLAH'A YEMİN OLSUN Kİ ŞEYTANIN ELİ O İKİSİNİN ELİYLE BİRLİKTE AVUCUMDADIR".

RASULULLAH(A.S.),BUNLARI SÖYLEDİKTEN SONRA BESMELE ÇEKİP,YEMEK YEMEĞE BAŞLADI."

H.Ş.

"ALLAH-U EKBER"
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İBRET:ŞEYTANIN ELİ AVUCUMDADIR
çok önemli bi husus bi kaç hadissle bende sana yardım edeyim Wink

Âişe radıyallahu anhâ Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğunu söyledi:

“Biriniz yemek yerken besmele çeksin. Şayet yemeğe başlarken besmele çekmeyi unutursa, hatırladığı anda ‘baştan sona bismillah’ desin.”

Ebû Dâvûd, Et`ime 15; Tirmizî, Et`ime 47.

Sahâbî Ümeyye İbni Mahşî radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in yanında birisi yemek yiyordu. Adam son lokmaya kadar besmele çekmedi. Son lokmayı ağzına götürürken “bismillâhi evvelehû ve âhirehû” (baştan sona bismillâh) dedi. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem güldü ve şöyle buyurdu:

“Şeytan onunla birlikte yemek yiyordu. Adam besmele çekince, şeytan yediklerini kustu.

Ebû Dâvûd, Et`ime 15; Nesâî, es–Sünenü’l–kübrâ, Âdâbü’l–ekl, 15.

Ömer İbni Ebû Seleme radıyallahu anhümâ şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöyle buyurdu:

“Besmele çek! Sağ elinle ye! Hep önünden ye!

Buhârî, Et`ime 2, 3; Müslim, Eşribe 108. Ayrıca bk. Tirmizî, Et`ime 47; İbni Mâce, Et`ime 8
.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ömer İbni Ebû Seleme radıyallahu anhümâ şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana şöyle buyurdu:

“Besmele çek! Sağ elinle ye! Hep önünden ye!

Allah razı olsun hepinizden
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
çok dikkat ederim... bu kıssa daha güzel anlatmış saolasınız
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.