You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ibn Teymiyye'nin İtikadi Görüşleri

ibn Teymiyye'nin İtikadi Görüşleri

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: ibn Teymiyye'nin İtikadi Görüşleri
benim de İbn Teymiyye rahimehullaha katılmadığım yönler var fakat bu reddiyeyi veren şahıs adil olamamış. Mesala İbn Teymiyye mecazı reddederken teşbihi kabul etmez bilakis teşbihin küfür olduğunu söyler, mecazın reddi teşbihi gerektirmez. bu noktada ona müşebbihe demek çok büyük bir zulum olur.. bu laf sadece ona da dönmez; mecaz olayını isim ve sıfatlarda kabul etmeyen bir çok alim var bunun içinde tasavvuf ekolünün benimsediği alimlerde var ve bunlara sapık demek basit bir heves uğruna gemide gedik açmak demektir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
en basit örnek abdulkadir geylanidir, ibn teymiyye müşebbihe ise abdulkadir geylani müşebbihe şeyhidir(haşa)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ibn teymiyyenin fikirleri ile birlikte bazı iftiralar da ibn teymiyye söyledi diye dolaşıyor, açtığım başlıklardna birinde alıntı yapmıştım ibn teymiyye hakkında söylenen bazı şeyler iftiradır uydurmadır. bununla birlikte kalemşör ün de dediği gibi mecazı reddedip hakiki zahir manası üzerine teşbihsiz olarak Allahın sıfatlarını kabul etmek müşebbihelik ise 4 mezhep imamı başta olmak üzere onların ilk takipçileri tamamen müşebbihe olmuşlardır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.