You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İbn-i arabinin kabrinin bulunması

~Laedri~
Şeyh-i Ekber Muhyiddin İbnu'l-Arabî Hazretleri birgün müridlerine, “Benim türbem bilinmeyecek, ta ki ‘Sin’ ‘Şın'a girinceye dek!” buyurmuş.
Tabii kendi zamanında kimsecikler anlayamamış bu şifreli sözün mânâ cihetini. Şeyh-i Ekber'imizin merkadı niye kaybolsun ki, demişler. Biz buradayız ya!
Lakin Mübareğin merkadı kaybolmuş. Onu küfürle suçlayan bâtın nasipsizleri, Şeyh-i Ekber yerine 'Şeyh-i Ekfer’ yani Küfürde En İleri Giden Şeyh diye yaftalayıp mezarını taşlayanlar bu büyük ârifin merkadını tuzla buz edip zamanla unutturmuşlar, gözlerden kaybettirmişler, bakımsız çerçöp içinde kalmasına sebep olmuşlar.
Ta ki Yavuz Sultan Selim (Elifbâ'da Selim Sin ile başlar) Şam şehrine (Elifbâ'da Şam Şın ile başlar) girdikten sonra onun metruk haldeki merkad-ı şerîfini buldurup ihya ettirmiştir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
RE: İbn-i arabinin kabrinin bulunması
Ben bunu İbn-i Arabi olarak değilde Hallac-ı Mansur olarak biliyordum.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: İbn-i arabinin kabrinin bulunması
Muvahhidlerin erlerinden, zahirilerin imamlarından Endülüsün büyük Şeyhlerinden olan Muhyiddin İbn Arabi'ye Selam olsun!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.