You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İblis bir gün Allah-ü Tealaya der ki

Profesör
İblis bir gün Allah-ü Tealaya der ki: "Ya Rabbi! Adem´in soyundan peygamberler yarattin, onlara kitaplar indirdin, hani benim elçilerim?" Allah (C.C.) "Kahinler" diye cevap verir. Şeytan: "Kitaplarim ne olacak?" diye sorar. Allah (C.C.): "Vücudlara dövmeler yolu ile islenen yazi ve resimler" cevabini verir. Seytan: "Sözüm ne olacak?" der. Allah (C.C.): "Yalan" diye karsilik verir. Seytan: Kur-an´im ne olacak?" der. Allah (C.C.): "Şiir(Aşk şiirleri)" diye cevap verir. Seytan: "Müezzinim kim olacak?" der. Allah (C.C.): "ÇalgI aletleri" diye cevap verir.

Seytan: "Mescidim neresi?" der. Allah (C.C.): "Çarsı ve Pazar" diye karsilik verir.
Seytan «"evim neresi?" diye sorar. Allah (C.C.) "Hamam" diye cevap verir. Seytan: "yiyecegim ne olacak?" der. Allah (C.C.): "Üzerinde adim anilmayan her türlü gida maddesi" diye karsilik verir.

Seytan: "Ne içecegim?" der. Allah: (C.C.) "Sarhoşluk veren bütün içecekler senin" karsiligini verir. Seytan: "Tuzaklarim neler olacak?" der. Allah (C.C.): "Kadınlar" cevabini verir.

İmam-ı Gazali(k.s.)-Kalplerin Keşfi Kitabından.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: İblis bir gün Allah-ü Tealaya der ki
Allah yardımcımız olsun:/Emeğinize Sağlık

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
şeytanla hayatımız müşterek gibi sanki?

hani bi kıssa vardı ya,şeytan bile kaçıyordu bi adamdan

en azından ben kıyamete kadar mühlet aldım,senle durursam kıyametten önce helak olurum diyerek kaçıyordu bir ademoğlundan

teşekkürler.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
daha bu kısmı okumadım o kitaptan ama başka kitapta okumuştum
güzel kıssa teşekkürler
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.