Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İbadetlerin mantığı
İbadetlerin mantığı
Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;
Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Birde manevi olarak kattığını hesaba çekmişsin ki bu tavrın gerçekten dehşet. İlk önce Allah'a inanacaksın kardeşim, ilk önce inanacaksın. İnandım deyip geçmeyeceksin ama gerçekten bütün hücrelerinle inanacaksın. Hayrında şerrinde Allah'tan geldiğine ve O'ndan gelen şeylerin hep güzel olduğuna inanacaksın. O'nun için O'nun rızası için katlanacaksın. Hem inanmayınca namaz kılsan nolur ki. Kıldığın namazlarla Allah'a ne katabilirsin ki. Varsın duan kabul olmasın O kabul etmiyorsa vardır bir bildiği. Hem O herşeyi hakkıyla bilen değil mi? Hem O'nun herşeyi hakkıyla bildiğine inanacaksın hem de niye olmuyor diye sızlanacaksın. Bu nasıl iştir?
Yardımlaşma ile ilgili verdiğim örnek senin ne kadar saçmaladığını göstermek içindi. Namaz ile ilgili bir çok kitap okuduğunu söylüyorsun ama daha Kuran'ı okumamışsın. Burada ahkam kesiyorsun.
Namazın gerçek faydasını bir gün Allah'a inanarak kılarsan gösterilir. Bu bir inanç meselesidir, bana yer yok bunun için.
ben namazın maneviyatını şöyle açıklıyorum tecrübe ile farkettim ancak bu tecrübe farz olan ibadetlerin dışındaki tecrübe ile gerçekleşti..
zikir çekiyordum ve zikir çekerken örneğin "ya alim" diyorken (ki bu bütün ilimleri ihate eden , ve elinde bulunduran demek ; allahın esmalarından biridir.) bunun el latif ismine ayna tuttuğunu gördüm. çünkü genellikle dikkat edersen bilgi sahibi insanların ahlakı , davranışları hatta ses tonu farklıdır. ve latif bir özellik kazanır. diğer taraftan her latif olan yada böyle görünen bir objede veya kimsede mutlaka özel bir bilgi bir ilim saklıdır .
mesela nergiz çiçeğinin yaprakları orkideninkinden farklıdır hasılı çiçeklerin tamamı da nerdeyse birbirinde farkldır ve ona o farklılığı bağışlayan ama seçkin kılan bir bilgi saklıdır nükleotitlerinde ..
böylece her letaif sahibi bir nesne , ona o letaifi bağışlayan bir bilgi bulundurur elinde bunu ben zikir çekerken kendi kendime farkettim ve bu sadece bir tanesiydi mesela er-rezzak ile el-alim isimlerinin ortak özellikleri vardır çünkü ilim sahibi kimse bu ilimle rızık da elde edebilir.
ancak tabiki butun rızkı ve ilmi elinde bulunduran allahtır.
bunları ve daha nicelerini zikir ile tefekkür etmek mümkün bütün yaptıklarım DÜZENLİ zikir çekmekten ibaretti.
ben küçücük birşey yapmıştım oysa kimbilir her gün allah kelamı kuranı kerimi hatrından hiç çıkarmayan biri nelere muttali oluyordur ..
ben bu yüzden allah peygamberinin bildiğimiz ve kendilerine ben bilim adamıyım diyen kişilerin bildiklerini bildiğini fakat söylemediğini iddia ediyorum çünkü ilimlerin özü kuran (bi nevi abstract öyle diyelim)
yani zikir çekmek kuran okumak ,hasılı ibadet etmekle biçok şey yapılabilinir. belki anahtar özelliği bile alabilir evet inanıyorum buna.
....
ibadetlerin mantığı burası bir sınav yeri olduğu için allahı hatırdan çıkarmamaktır bence. ama onu en istenen (Allahın istediği şekilde) şekilde zikretmek yoksa zikretmenin de binbir türlü yolu vardır.
ayrıca cenette şeytanla nefsimizle mücadele etmek zorunda olmayacağız ama burada bunlar var. ( burada birde dertler var yani kısaca allahı unutturabilecek biçok şey var ,unutmamak için ibadet etmeliyiz.)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi