You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İBADETİNİZİ BEĞENMEYİN !!!

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Afyon’da yaşayan velîlerden Sultân Dûvânî hazretleri, bir sohbetinde;
- İbadetlerinizi ve iyi işlerinizi kusurlu görün, onları beğenmeyin, buyurdu.
Sordular:
- Hiç mi beğenmeyeceğiz efendim?
- Evet. Bir kimse, ibâdetlerini “kusurlu” görürse, bunların Allah katında kıymeti artar. Kabul edilmeye lâyık olurlar.
Sordular yine:
- Böyle bilmenin alâmeti nedir efendim?
- İbâdetlerini kusurlu gören kimse, öyle bir hâle gelir ki, sağ omuzundaki, iyilikleri yazan meleğin hiçbir şey yazmadığını sanır. Çünkü, yazacağı bir iyilik yaptığını görememektedir.
- Ya soldaki melek hocam?
- Sol omuzundaki, kötülükleri yazan meleğinse durmadan yazdığını sanır. Çünkü, yaptıklarının hepsini “çirkin” ve “kötü” olduğunu görmektedir.

Neler sorulacak?
Bir gün de bazı dostları;
- Âhirette neler sorulacak efendim? diye sordular bu zata.
Cevaben;
- Dört şey sorulacak, buyurdu.
- Onlar nedir hocam?
- Vücudunu nerede eskittiği, vaktini nerede harcadığı, ilmini nerede kullandığı, parayı nereden kazanıp nereye sarf ettiği.

Ölüme çâre yok
Bir gün de sohbetinde;
- Ölüme çâre yok, buyurdu. Mümin olsun, kâfir olsun, herkes mutlaka bir gün ölecektir.
Sordular:
- Ölüm acısını herkes duyacak mı efendim?
- Kâfirler, çok şiddetli hissedecekler.
- Ya müminler hocam?
- Onlar, öldüğünü anlamayacak bile.
Anlayamadılar:
- Nasıl yâni efendim?
- Bir bakacak ki ölmüş. “Aaa, ben ölmüşüm...” diyecek, o kadar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: İBADETİNİZİ BEĞENMEYİN !!!
İbadet beğenme konusunu bizzat deneyimledim. Sanki Allah içimdeki ibadet istegini birden alıvermişti.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.