You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
ibadet
Selamun aleyküm arkadaslar ben butun bir gün yatsiya kadar ibadet etmek istiyorum fakat bu ibadet sirasinda neler yapmami tavsiye edersiniz turkce mealli kuran okumak kaza namazlarimi kilmak zikir etmek istiyorum bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkur ederim selamun aleyküm. ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
RE: ibadet
kelamlarin en guzeli kurani kerimle baslamak.. ardindan mealini okumak..
istigfarla devam etmek.. gunahlarimizi hatrlayip secdeye kapanmak.. utanmak... dua dua yalvarmak..
ardindan namazlasmak.. tesbih namazi kilinabilir.. efendimiz amcasi abbasa soyluyor.. buyuk kucuk bilerek veya bilmeyerek gecmis gelecek tum gunahlarin bu namazla affolunacaktir die .. affolunmayi umit etmek..
ardindan zikir.. diyor ya efendimiz imaninizi lailaheillallahla yenileyin.. efendimizin gunluk tesbihleri olabilir ardindan.. vee en cok ta tefekkurede zaman ayrilmali.. bir saatlik tefekkur bir yil ibadete denktir diyor üstad..

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: ibadet
İbadetlerin en makul ama az Ama Sürekli olanır..
Fakat Bedeni küstürmemek gerekiyor...
Nefsimizin kapısına kilit vuralım derken,pencereleri açık bırakmayalım.
unutmayalım ki hırsızlar pencereden girerler...

İlla bir program isterseniz,
1.İstiğfar edilmeli...(Estağfirullah,Estağfirullah El Azim Zikirleri Çekilmeli)
2.Salavat zikri çekilmeli...
3.Kuran okunmalı...
4.Namaz kılınmalı
5.İlimle Meşgul olunmalı(kitap okuma )
5.Diğer zikirler çekilmeli...(ÖrnSaskinubhanallah,Elhamdülillah,Allahu ekber,Subhanallhi ve bi hamdihi,La ilahe illallah....)Sayıları size kalmış...
6.En önemlisi ise Dua edilmeli....

Bundan başka seçenekler de değerlendirilebilir Önemli olan niyet...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.