You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz. Osman (r.a.) ve kabir halleri

-İKRA-
[Resim: 2663618122_1.jpg]
Hz. Osman r.a.’ın azadlı kölesi Hani r.a. anlatır:
Hz. Osman b. Affan r.a. bir kabrin başında durduğunda sakalı ıslanıncaya kadar ağlardı. Kendisine sordular:
– Cenneti ve cehennemi hatırladığında ağlamıyorsun da, neden kabir karşısında ağlıyorsun?
Şu cevabı verdi.
– Rasulullah s.a.v.’in şöyle dediğini işittim: “Kabir ahiret menzillerinin ilkidir. Her kim kabir durağından selametle geçerse sonrakiler daha kolaydır. Kim de kabir azabından kurtulamazsa sonraki duraklar daha zor ve şiddetlidir.” Yine Allah Rasulü s.a.v. şöyle buyurmuştur: “Kabirden daha korkunç bir manzara görmedim.”
(Tirmizî; İbn Mâce)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Hz. Osman (r.a.) ve kabir halleri
Allah kabir dehsetinden korusun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
çok zor ve karanlık yapayalnız kaldığımız tek yer.. toprak altındasın hiç bir çaren hiç bir şansın yok...hiç bir çıkar yolun yok öyle dehşet bir durum ki.. Allah herkese rüyasında bir kere de olsa o dehşeti yaşamayı nasip etsin uyanınca ibadete başlıyorsunuz iyi bir insan olmak için her fedakarlığı yapıyorsunuz.. tövbe şansınız oluyor.. Allah müslümanım diyen her kula islamı hakkıyla yaşayıp kabir azabından kurtulmayı nasip etsin
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Eyvallah abla. Bazen o kabirindeki yalnızlığımı düşününce içim ürperiyor. Ertesi güne sağ çıkmak için dua ediyorum.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sad

Allah tüm mü'minleri kabir azabından muhafaza eylesin. Amin..

teşekkürler Zehan..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.