You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz. Ömer'in Kabirde Allah'a İbadet Eden Bir Gencin Sözünü Duyması

Yavuz Sultan Selim Han

--------------------------------------------------------------------------------

Hz Ömer zamanında Allah'a kulluk yapan bir genç vardı Mescidden ayrılmıyordu Hz Ömer ona gıbta ediyordu Bu gencin ihtiyar bir babası vardı Genç yatsı namazını kıldıktan sonra babasının yanına giderdi Gencin yolu bir kadının kapısından geçerdi Kadın gence gönül vermişti ve gencin yoluna çıkarak kendisini arzediyordu Genç bir gece tekrar kadının yanından geçerken kadın onu konuşmak suretiyle elde etti Genç kapıya geldiğinde kadın içeri girdi Genç de içeri girdi Allah'ı hatırladı, Allah'tan korktu ve onun diliyle bu ayet temsil olarak geldi: "Kesinlikle ittika edenler, şeytandan birşey onlara dokunduğunda Allah'ı hatırlarlar ve hemen o esnada görür hale gelirler"(Araf/201) Bunun üzerine genç düşüp bayıldı Kadın, komşusu olan bir kadına haber verdi İkisi genci çıkarmak hususunda yardımlaştılar, onu dışarı çıkarıp kapıda bıraktılar Onu oturttular, Babasının kapısını çaldılar Babası çıktı, baktı ki çocuk kapıda baygın bir haldedir Aile efradını çağırdı Onu içeri aldılar Genç gecenin bir kısmı geçtikten sonra ayıldı ve babası ona "Ey oğul, sana ne oldu?"dedi O da "Hayırlıdır, birşey yok!"dedi Babası "Allah için senden soruyorum Sana ne oldu, söyle bana"dedi Genç de hadiseyi olduğu gibi babasına anlattı Babası "Ey oğul! Okuduğun ayet hangi ayetti?"dedi Genç okuduğu ayeti bir daha tekrarlayınca yine bayıldı Onu yoklayınca ölmüş olduğunu gördüler Onu yıkadılar ve aynı gecede defnettiler Sabah olunca olanları Ömer'e anlattılar Ömer gelip gencin babasına taziyede bulundu ve "Niçin bana haber vermediniz?"dedi Gencin Babası "Ey Mü'minlerin Emîri! Vakit geceydi"dedi Hz Ömer "Öyleyse beni kabrine götürün"dedi Hz Ömer'le beraberindekiler kabre geldiler Hz Ömer "Ey filan! Rabb'inin makamından korkan bir insan için iki cennet vardır"(Rahman/46) ayetini okudu Genç de kabirden "Ey Ömer, Rabb'in cennette iki kez o iki cenneti bana vermiştir"dedi (1)

[1] Kenz, I/267 (Hakîm, Yahya b Eyyüb
Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan Bilir Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Hz. Ömer'in Kabirde Allah'a İbadet Eden Bir Gencin Sözünü Duyması
ne güzel bir kazanç

sağolasın paylaşımın için
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Darisi basimiza Sad

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..

...Kesinlikle ittika edenler, şeytandan birşey onlara dokunduğunda Allah'ı hatırlarlar ve hemen o esnada görür hale gelirler"(Araf/201) ...

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.