You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

hz.ömer'de kanaat anlayışı

" HACI "
ABDULLAH B.UBEYD (RA)DEN:" BİR GÜN ÖMER B.HATTAB (RA),AHNEF'İN SIRTINDA BİR GÖMLEK GÖRÜNCE:

-"YA AHNEF! BU GÖMLEĞİ KAÇ PARAYA ALDIN?" DEDİ.

AHNEF:

-"ON İKİ DİRHEME ALDIM" DEDİ.ÖMER (RA):

-"YAZIKLAR OLSUN SANA ! ALTI DİRHEME GÖMLEK ALSAYDIN,GERİ KALANINI DA allah YOLUNDA HARCASAYDIN." DEDİ.

ÖMER (RA),EBU MUSA EL-EŞ'ARİ'YE:

-"allah TEALA'NIN SANA VERDİĞİ DÜNYA HAYATINA RAZI OL.ÇÜNKÜ allah RIZK BAKIMINDAN İNSANLARI BİRBİRİNDEN FARKLI KILMIŞTIR VE HERKESE VERDİĞİ ORANDA DENEYECEKTİR.VERİLEN RIZKA ŞÜKREDİYOR MU,ETMİYOR MU? BU HUSUSTA KULU SINAVA TABİİ TUTACAK.allah 'A HAMD VE ŞÜKÜR;KENDİSİNE VERDİĞİ RIZK VE SERVETE DÜŞEN MİKTARI VE HAKKI AYIRIP UYGUN YERE HARCAMAKTIR."DİYE MEKTUP YAZMIŞTI...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: hz.ömer'de kanaat anlayışı
Rabbim zerre miktarı nimetini israf etmeyi nasip etmesin bize. hatırlatman için teşekkürler ecrin Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
Cvp: RE: hz.ömer'de kanaat anlayışı
gülsevrâ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Rabbim zerre miktarı nimetini israf etmeyi nasip etmesin bize. hatırlatman için teşekkürler ecrin Wink

ben tşkler ederm canmcım.allah razı olsn.......rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
amin. cümlemizden Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
HZ ÖMER BAŞKAYAA ONUN O İNÇE DÜŞÜNÇELRİ COK BAŞKA HZ ÖMER SÜPERMİŞ YA ONLARI ZAMANINDA YAŞAMAK İSTERDİM ACABA HZ ÖMER BENİM GİYİNİŞİMİ GÖRSEYDİ NEDERDİ HERHALDE MEKKEDEN KOVARDI :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.