You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz. Muhammed mi daha üstündür? Hz. Musa mi?

Cezalı Üye
“O zaman Allah ümmetime elli vakit namaz farz kıldı. Bu farziyeti yüklenerek döndüm. Derken Mûsâ Aleyhisselâma rast geldim.

“Mûsâ (a.s.) bana, ‘Rabbin ümmetine neleri farz kıldı?’ diye sordu.
“Onlara, ‘Elli vakit namaz farz kıldı’ dedim.
“Musa (a.s.) bana, ‘RAbbine dön de şefaat et, zira ümmetin buna tâkat getiremez.’ dedi.

“Bunun üzerine Rabbime Mürâcaat ettim. Allah Teâla şatrını (bir kısmını) indirdi. Ben yine Mûsâ’nın (a.s.) yanına dönerek durumu kendisine haber verdim: ‘Bir kısmını indirdi’dedim. O yine, ‘Rabbine mürâcaat et, zira ümmetin tâkat getiremez’ dedi.
“Ben yine Rabbime mürâcaat ettim. Alah Taâla kalanından bir kısmını indirdi. Mûsâ Aleyhisselâmın yanına yine döndüm. O tekrar,‘Rabbine dön, zira ümmetin buna dayanamaz’dedi. Bir daha müracaat ettim.

“Allah Teâla, ‘Onlar beştir, yine onlar [sevap itibariyle] ellidir. Benim nezdimde hükm-ü kaza değişmez’ buyurdu.

“Musa’nın yanına döndüm. O yine, ‘Rabbine dön’dedi.”
“Ben de, ‘Artık, Rabbimden utanır oldum’dedim.” (1)1)

Kaynak: Müslim, İman: 263; Ahmed Naim, Sahih-i Buharî Muhtarası Tecrîd-i Sarih Tercemesi. (Ankara: Diyanet işleri Başkanlığı Yayınları, 1981), II/277.

Ben bu hadisin uyduruk olduguna inaniyorum. Cunku hem peygamberi mize hem Allaha hakaret ve asagilama iceriyor?

1-Tanrı, Peygamber bile olsa, birilerinin isteğiyle sürekli görüş değiştiren ve karar veremeyen bir varlık mıdır ki, elli vakti kademe kademe beşe kadar indirmiştir?

2- Hz. Muhammed, günlük elli vakit namazın kendi inanları için katlanılamaycak derecede zor olduğunu akıl edemeyen biri midir ki, hz. Musa'nın akıl vermesiyle hareket etmiştir?

3-Tanrı ve Hz. Muhammed namaz vakitleri ve sayıları konusunda Tanrı ile pazarlık mı yapmışlardır?

4-Hz. Musa, Tanrı ile Hz. Muhammed arasında pazarlık mı yapmıştır?

5-Hz. Musa, namaz vakitleri konusunda hem Hz. Muhammed'e hem de tanrı'ya etkide bulunan gerçek bir belirleyici midir?

6- Yoksa sünni İslam'daki günlük beş vakit namazın uygulamasının kaynağı Hz. Musa mıdır?

7- Tanrı günlük elli vakit namazın insanlar için güç olduğunu Hz. Musa olmasa anlayamayacak mıydı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-12-2015, Saat:10:16 AM, Düzenleyen: Bab-i hakikat.
General
RE: Hz. Muhammed mi daha üstündür? Hz. Musa mi?
bende senin Müslüman olduğunundan şüphe ediyorum gülücük

ayetleri inkar , harama helal ve ALLAH a tanrı ...sadece forumu bulandırmak için burda olduğundan eminim
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ve sunni inanışada takıntılı

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Öncelikle Tanrı ile Allah arasındaki farkı öğrenmelisiniz. Biz tanrıya değil Allah'a iman ediyoruz. Aradaki farkı bilmeyenler TDK sözlüğüne bakarak öğrenebilir.

Bütün soruların cevabı aynı, Allah Teala kulunun emri doğrultusunda değil yakarışı doğrultusunda rahmeti ile hareket etmiştir.

Allah'tan bir şey istemek emretmek demek değildir.

Eğer sizde dua ettiğinizde Allah'a yol göstermek için yapıyorsanız -Haşa- bu sizin yanlışınız.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bu da gelmiş anlayamadığı hadisleri inkar ediyor. Zayıf hadis şişman hadis. Kardeşim sormak ayrı bir şeydir, inkar etmek ayrı bir şey. Sormadan önce inkar ediyorsun bu nasıl mantık? Amacın ortamı bulandırmak mı? Yoksa gerçekten öğrenmek mi? Hadis reddedenlere bakıyorum. Cahillik denizinde yüzüyorlar. Ne ilim var ne surette hakikat. Zaten ilim, hadis reddedenlerde ne arar. 70 yaşında yüzünde nur olmayan bunak bunak bir şey bilmediği halde konuşan teyzeler var ya onlar gibisiniz. Ya hu 50 vakitten 5 vakte indiriliyorsa bir diğer nedeni acizliğimizdendir. Demek ki bu ümmette 50 vakit ağır geliyor. Bunu anlamadın. Pazarlık sandın. Oysa peygamberimiz dua ediyor. Dua istektir. Emir değil. Şöyle bir şey var Allah'a tanrı diyorsun. Bizim ilâhımız(tanrımız) Allah ancak Bizim Allahımız tanrı değil. Yani ilah kelimesi Allahı işaret edecek şekilde kullanılabilir. Mesela Allahtan başka ilah yoktur cümlesinde olduğu gibi kullanılabilir. Ancak düz bir şekilde tanrı kelimesini kullanmak onun sıfatlarını, isimlerini hicbir şeyini yansıtmaz. Surette onu gök tanrısı şeklinde hayaline getirirsin. Hatta getirdin bile. Geçen günkü konunda Allah'ın mekandan münezzeh olduğunu anlayamamıştın. Çünkü tanrı kelimesini kullanmak onunla aranda ister istemez bir perde koyuyor. Ancak Allah, insana şah damarından yakındır ve insana ruhundan üflemiştir. Allah'a tanrı demek hakkında daha çok bilgiyi Rabbani Mektubatlarında, Gazzali Kimya-i Saadet kitabında bulabilirsin. Bu da Sünni itikadına önyargısız yaklaşmak ile olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Şimdi, bir kısmını eksik eklemişsiniz. İslamda tabiki doğru olmayan, yanlış ya da eksik rivayet edilmiş hadisler olabilir. Ancak; buhari ve müslim, sahih hadis kaynağı olarak kabul edilir.

Hz. Peygamber, miraç gecesi diğer peygamberleri de ziyaret ediyor. Bunlardan bir tanesi Hz. Musa. Diğer peygamberler ve bütün gök alemi, Hz. Peygamberimizi tanırlar. Yanılımıyorsam, göklerdeki adı Ahmet'tir hz. peygamberimizin. Neyse, Hz. Musa ile peygamberimiz arasında bir sohbet geçtiği bahsedilir. Peygamberimize, ümmetine ne farz kılındı diye sorar. Peygamberimiz de, 50 rekat namaz.

Hz. Musa, peygamberimizden daha önce peygamberlik yapmıştır. Kendi ümmetinden beklediği sonucu alamadığı için, peygamberimize tavsiyede bulunmuştur. Hz. paygamber haşa sana ne diyemez demi! Ya da işime karışma diyemez, böyle bir durumda Hz. Musa kırılacak olur. Herkesin fikrine önem veren Hz. Peygamberimiz, döneminde karar alırken istişare yapan yani diğer insanların fikrini de alan peygamberimiz, kendisi gibi peygamber olan bir kişiden gelen öneriyi tabiki dikkate alacaktır.

Pazarlık mevzusuna gelince, kulun ya da peygamberin Rabbinden bir şeyler istemesi pazarlık olamaz.

ALLAH, yazdığı bazı şeyleri değiştirebilir. Burada, duanın önemi anlaşılır. Yani, diyelim ki senin kaderinde, yarın sana araba çarpağı ve ayağının kırılacağı yazıyor. Bir önceki gün, sende sadaka veriyorsun(sadaka kaza ve belayı def eder) ve dua ettin, ALLAH'ım kazadan beladan sana sığınırım. Böyle bir durumda, ALLAH duanı kabul ederse kaderinden o kazayı değiştirebilir.

Reddedeceğin hadisler olabilir, ancak belirttiğim gibi buhari & müslim sahih kaynaklardır. Hanefi mezhebi imamı Ebu Hanife' de hadislerin hepsini kabul etmemektedir...

Konunun sonuna gelirsek, Hz. Muhammed(s.a.v), bütün dinleri tamamlayıcı olarak gönderildi ve fahri kainat yani bütün kainatın şeref duyduğu peygamberdir. Cennet kapısında, isimlerin en güzeli olan ALLAH C.C'ün yanında ismi yazar. Peygamberlerin en kıymetlisidir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Anladığım kadarıyla Turan Dursun cenahındaki bazı tartışmalar buraya aktarılmış. Yani şu konu belki 50 defa tartışılmıştır. Sanki burada yeni bir konu gibi ortaya atılıp şöyle olabilir mi, böyle olabilir mi gibi ilaveler yapılarak buraya taşınmış. Verilen yanıtlar almak isteyen için gayet doyurucu. Tartışmak isteyen için onlarda da açıklar bulunabilir çünkü dediğim gibi buna benzer konular din düşmanlarının sitelerinde sürekli tartışılıyor ve mutlaka her yanıta bir karşı yanıt verilmiştir. O karşı yanıtın da bir yanıtı vardır. Tabi burada suali soranın maksadı da önemli. Maksat öğrenmek ise verilen yanıtlar yukarıda da belirttiğim gibi yeterli.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
E günaydın artik ya.
Defaatle söylüyorum ama anlatamiyorum
Dönüp dolasip aynı seyi yapiyorlar
1 milyon kez de buna izin veriliyor.
Sonra müslümanlar niye boyle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Surada bu insanlara gosterdiginizi cabayi sabri hoşgörüyü
Ki bunu zaten umursamiyorlar
Musluman kardeslerinize gostermiyorsunuz
Anlamiyorum gercekten
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.