You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz. Muhammed gibi ömrünce nefse hakim olanlar

Forumcu
Hz. Muhammed gibi bir ömür boyu nefse hakim olan kuşkusuz cennet bahçelerine girer. Zalimin saltanatı ise ancak ölünceye kadar olur. Allah yalnızca vaadinden dönmeyecek olandır ve ulular ulusudur. Dua"Yüce rabbimiz bizlerede hz.Muhammed gibi sabırlar ihsan eylesin ve Muhammed yolunda eylesin.Hz. Muhammed ve ümmetine hayırlı dünya ve ahiret saadeti versin.Amin ecmain."
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Hz. Muhammed gibi ömrünce nefse hakim olanlar
Selam aleykum kardeşlerim,

Yardımlaşma konusunda güzel bir hadis buldum:

Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: "Her sabah her eklemin üzerine sadaka gerekir. İki kişi arasında adaletle hükmetmen sadakadır. Bir kimseye bineğine binmesinde veya eşyasını ona yüklemesinde yardım etmen sadakadır. Güzel söz sadakadır. Namaza gitmek için attığın her adım sadakadır. Yoldan eziyet veren şeyi kaldırman da sadakadır."
Buhari ve Müslim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-11-2025, Saat:04:53 PM, Düzenleyen: islami_ekonomi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.