You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz İbrahim ve Lut a Gelen Misafirler Kimdi

Kıdemli Üye
Hz. ibrahim ve luta gelen misafirler melek miydi ? oysaki ben çoğu ayetin arapçalarına da baktım melek diye bir kelime geçmiyor , onların elçi oldukları söyleniyor , meallerde ise melek diye çevrilmiş fakat insan yada melek demiyor , açık delili olanlar yazabilirler .

15 - 51 - Onlara İbrahim'in misafirlerinden bahset.

15 - 52 - Hani onun yanına girmişlerdi de "Selam!" demişlerdi. O da "Biz sizden korkuyoruz." diye konuşmuştu

15 - 61 - Elçiler Lût ailesine geldiklerinde,

15 - 62 - dedi: “Muhakkak ki; siz tanınmayan bir kavimsiniz

Eğer melek olsaydı biz Allah ın elçisi melekleriz demezlermiydi yada hz lut onlara tanınmayan bir kavimsiniz dermiydi , hz. ibrahim korkarmıydı , evet bunlar Allah ın elçisi , fakat bu konuyla ilgili ayetlerin çoğunda arapçasında melek kelimesini aradım aradım bulamadım , bulan varsa yazabilir , kimdi bu tanınmayan kavim , herşeyin en doğrusunu Allah bilir fakat meallerde eklemeler var dikkat edelim , delilleri olan arkadaşlarda yazabilirler , kesin melek değildir diye bişey iddia etmiyorum fakat delilleri olanlar yazsın konuşalım .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-03-2013, Saat:04:34 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Hz İbrahim ve Lut a Gelen Misafirler Kimdi
melekler kelimesi geçmez her zaman.. bazen elçiler formatında gelir... gelenlerin insan olmaları muhaldir, çünkü ikramı kabul etmemişlerdi.. cinler de bu şekil de gelmez peygamberlere.. zaten maruf peygamberler dışındakilere gelmemişlerdir de.. o yüzden melek olduğu kendiliğinden açığa çıkıyor bunun yanında rivayet tefsirlerinden faydalanırsan senin için daha aydınlatıcı olur...
bir de benim sana nacizane tavsiyem böyle şeylerle uğraşmek yerine, dinin usulu ile inanç sistemi ile uğraşmalı bunu öğrenme cehdinde bulunmalısın..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.