HZ HATİCE ANNEMİZİN TEVEKKÜLÜHZ HATİCE ANNEMİZİN TEVEKKÜLÜ Çok çileliydi sadece kendi çektikleriyle değil,Efendisinin başına gelenlerde derinden yaralıyorduOnu.Allah ın en Sevgili Kulundan,ikisi erkek altı çocuk dünyaya getirmişti.Önce,süt kuzusu Kasım vefat etti.Kalp mahsun olmuş gözlerde yaş döküyordu.Ancak ondaki sabır kuvveti,risalet hanesine ulaşacak her türlü olumsuzluğa katlanacak mahiyetteydi.Rasulullah ınyanına geldi.Zira, O nun da teselliye ihtiyacı oluyordu; -Ya RASULALLAH!Kasım ın sütü taştı.Keşke Allah,süt çağını tamamlayıncaya kadar ömrünü uzatsaydı,diye temennide bulundu.Bunun üzerine Allah Rasulü(s.a.v); -O süt dönemini Cennet te tamamlayacak,buyurdu.Metin insan çok sevindi ve, -Şayet bunu bilseydim Ya Rasulallah!Onun ölümü bana hafif gelirdi,dedi.Rasulullah da -Dilersen Allah a dua edeyimde sana onun sesini işittireyim,buyurunca,sabırda olduğu gibi tevekküldede zirveyi temsil eden Hz Hatice, -HAYIR YA RASULALLAH!ALLAH VE RASUL ÜNÜ TASDİK EDİYORUM DEMİŞTİ
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
![[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]](http://img147.imageshack.us/img147/9978/9qfd91186dd20fz6.gif)