You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.Fatıma ve sabah namazı

General
Hz. Fatıma Validemiz (r.a.), henüz süt emmekte olan Hazret-i Hüseyin hastalandığı için sabaha kadar uyuya­ma­mıştı. Evlâdının inleyişi karşısında gözlerine sabaha kadar uyku girmedi. Hz. Hüseyin sabaha doğru bir ara uyur gibi olduğunda, Hz. Fatıma bulduğu ilk fırsatta kâinatın sahibine yönelerek sabah namazını eda etmişti. Kendisini çaresiz bırakan uykuya ancak bundan sonra vakit ayırabilmişti.

Sonra, mescid-i şerifte sabah namazını kıldıran Peygamber Efendimiz (a.s.m.), âdeti üzere onun evine teşrif etmişlerdi. Hazret-i Fatıma Validemizi uyur vaziyette görünce, onun sabah namazını kılmadığını sandı.
– Ey kızım Fâtıma, Peygamber kızıyım diye sakın namazı terk etme! Beni hak peygamber olarak gönderen Allah’a yemin ederim ki, namazını vaktinde kılmadıkça cennete gireceğini zannetme, diyerek, namazın hiçbir şekilde ihmal edilemeyeceğini belirtti. Buna karşılık Hz. Fatıma:
– Canım babacığım, sabaha kadar uyumadım. Sabah namazını kılıp yattım, deme gereği duydu. O zaman Efendimiz (a.s.m.), sevgili kızını şöyle müjdeledi:
– Müjdeler olsun sana kızım! Âhirette böyle sıkıntılar gör­me­yeceksin.
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
Cvp: Hz.Fatıma ve sabah namazı
Allah razı olsun ablam.Rabbim bizleri namazlarımızdan bir an olsa bile terk ettirmesin inşallah...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
zehra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Allah razı olsun ablam.Rabbim bizleri namazlarımızdan bir an olsa bile terk ettirmesin inşallah...

AMİNN
Bunu ilk beğenen sen ol.
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
zehra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Allah razı olsun ablam.Rabbim bizleri namazlarımızdan bir an olsa bile terk ettirmesin inşallah...

AMİNN

amin amin amin...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
sevim zeynep Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

AMİNN

amin amin amin...
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Allah razı olsun inşAllah Amin...
Rabbim cümlemize Hz Fatıma r.a gibi kamil iman,O'nun gibi bilinçli müminle rolmayı nasip etsin inşAllah Amin...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Reha Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Allah razı olsun inşAllah Amin...
Rabbim cümlemize Hz Fatıma r.a gibi kamil iman,O'nun gibi bilinçli müminle rolmayı nasip etsin inşAllah Amin...

Amiiiiin cümlemizden inşallah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Cvp: RE: Hz.Fatıma ve sabah namazı
hayrunnisa Adlı Kullanıcıdan Alıntı:çok güsel yaaaa

amin inşallah bizlede ona layık bir ümmet oluruz

cennetine layık kullar oluruz...

Duana amin diyorum canım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Amin canım inşallah...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.